5 ani de ASUO!

Posted on Updated on

[publicat în Bihoreanul, ediţia on-line, 8 mai 2008]  

Scurt istoric

ASUO – Asociaţia Studenţilor din Universitatea Oradea, a fost înfiinţată în primăvara anului 2003, ca răspuns la dorinţa studenţilor de a avea o organizaţie studenţească reprezentativă la nivel de Universitate.
Iniţiativa înfiinţării a început să se concretizeze în februarie 2003, pentru ca pe data de 9 Mai 2003, ASUO să dobândească personalitatea juridică. Pe 7 Iunie 2003, ASUO a devenit membru cu drepturi depline al USR (Uniunea Studenţilor din România), cea mai reprezentativă asociaţie de studenţi din România, ce înglobează încă 12 centre universitare.

ASUO a luat naştere din nevoia de informare, organizare, reprezentare şi susţinere a intereselor studenţilor. De asemenea, urmăreşte promovarea şi valorificarea resurselor şi a potenţialului studenţilor.

5 ani de ASUO

Pe 9 mai 2008, împlinim 5 ani de existenţă. În tot acest timp, în CV-ul ASUO s-au adunat evenimente, festivaluri şi multe proiecte dedicate studenţilor.ASUO este o asociaţite formată în exclusivitate de studenţi, pentru că asta ne-am dorit: studenţi pentru studenţi!

Proiecte

Încă de la înfiinţare, ASUO a avut o activitate puternică şi constant susţinută. În toţi aceşti ani de când ASUO există în Universitatea din Oradea, au avut loc o mulţime de proiecte. Dintre acestea amintim cele mai importante: Bursa Locurilor de Muncă în colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, Summer Univesities, UNIFEST “Festivalul Studenţilor din România”, Miss Universitatea din Oradea, ASUOFest “Săptămâna Studentului Orădean”, “Împreună putem salva vieţi” o companie adresată femeilor victime ale cancerului la sân, diverse alte proiecte de caritate pentru copiii orfani sau bătrâni, multe alte competiţii sportive, evenimente cultural-educative, şi toate acestea adresate studenţilor şi tinerilor orădeni.Partenerii noştri

De-a lungul celor 5 ani de existenţă, ni s-au alăturat o mulţime de parteneri.

Instituţii publice: Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea, Teatrul de Stat Oradea, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, Direcţia Judeţeană de Tineret Bihor, Federaţia Patronilor din Bihor

Bănci: Banca Comercială Română (BCR), Banca Transilvania (BT), Banca Română pentru Dezvoltare (BRD în curând, o dată cu lansarea STUDCARD)

Companii puternice: Vodafone, DecIT, American Experience

ASUO a reuşit să îşi promoveze imaginea de asociaţie studenţească puternică şi să încheie parteneriate şi colaborări cu companii, bănci sau reprezentanţi mass-media de renume. Imaginea ASUO a fost intens promovată prin activităţile organizate prin intermediul mass-media locală, fiecare eveniment ASUO apărând în ziare şi pe posturile de televiziune locale în cadrul ştirilor sau emisiunilor dedicate.

Publicaţii studenţeşti din ţară: StudentMAX, 24FUN, StudentFUN

Presa locală: Jurnalul Bihorean şi BIHON on-line, Crişana, Bihoreanul, Realitatea Bihoreană, Reggely Ujsag, Contrast ONLINE, Jurnalul de dimineaţă, TVS Oradea, Televiziunea Transilvania, Antena 1 Oradea, Kiss FM Oradea

Am avut alături şi cele mai importante asociaţii studenţeşti atât din campusul orădean, cât şi din ţară.

Ne amintim cu drag de ei: Asociaţia Studenţilor Medicinişti din Oradea (ASMO), Asociaţia Studenţilor de la Relaţii Internaţionale şi Studii Europene (ARISE), Federaţia Asociaţilor Studenţeşti – Student PRO, AIESEC Oradea, EURO <26 Romania, Uniunea Studenţilor din România (USR), Consorţiul Organizaţilor Studenţeşti din Cluj Napoca, Autoritatea Naţională de Tineret (ANT), Autoritatea Naţională pentru Sprijinirea Iniţiativelor Tinerilor (ANSIT), Agenţia pentru Sprijinirea Studenţilor (ASS)

Membrii

În aceşti ani, studenţii implicaţi în ASUO au pus suflet în tot ce au făcut, iar cei care au deţin funcţii de conducere dar care au terminat facultatea, s-au angajat în companii mari şi acum sunt manageri sau sunt persoane de bază la locul lor de muncă. Indiferent că au ales o carieră în domenii precum: IT, makerting, vânzări, politică sau media, ASUO se mândreşte cu ei şi îşi continuă ascensiunea sa, crezând în continuare în studenţii orădeni cu potenţial, care o vor ajuta să devină o asociaţie mai puternică, mai valoroasă şi mereu în apărarea intereselor studenţilor Universităţii din Oradea.

Advertisements

One thought on “5 ani de ASUO!

    Dan Pop said:
    8 May 2008 at 21:22

    La aniversarea de 10 ani o sa trag si eu o dushca pt voi 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s