Posted in Uncategorized

Toamna se numără bobocii … şi UNIFEST-ul!

[articol publicat în revista Student FUN, octombrie 2008]

Nu degeaba se spune că toamna se numără bobocii. E vremea balurilor bobocilor la liceu sau facultăţi, şi se cuvine să îi facem un loc şi UNIFEST-ului, Festivalul Studenţilor din România. Într-o lume mult prea dinamică, măcinată de cotidian, se simte nevoia regăsirii în cultură şi creaţie. Organizarea unui festival studenţesc de amploarea UNIFEST-ului este înainte de toate un act de profundă îndrăzneală, ce presupune punerea în mişcare a unei structuri organizatorice care să funcţioneze cu cea mai mare precizie.

Aflat la cea de-a cincea ediţie în Oradea, UNIFEST este peste tot, timp de o săptămână: la seminarii, conferinţe, competiţii sportive, în sălile de teatru sau de cinema, la petreceri sau concursuri de frumuseţe. Organizat la nivel local de către Asociaţia Studenţilor din Universitatea din Oradea (ASUO), UNIFEST 2008 este programat a se desfăşura în perioada 10-15 noiembrie. Surpriza din acest an oferită studenţilor de către ASUO, este concertul lui Dj David ce va avea loc pe 12 noiembrie. Pentru că ne-a „înnebunit” întreaga vară cu piesa  „Sexy thing” (Somebody told you how much I love you ?), ne-a plăcut şi îl vrem şi în Oradea!

Trebuie să ştiţi că UNIFEST se desfăşoară în fiecare an, la fiecare început de noiembrie, în 13 centre universitare din întreaga ţară, astfel că peste 300.000 de studenţi se bucură concomitent cu voi de tot ce înseamnă UNIFEST. Sloganul festivalului: „distracţie gratis…nu degeaba!” nu se dezminte niciodată, căci vă veţi bucura de acces liber la toate activităţile prilejuite de-a lungul acestei săptămâni, pe baza carnetului de student. UNIFEST este totodată şi un prilej pentru voi, studenţii, de a ieşi afară, de a arăta lumii că spiritul vostru, studenţesc, nu moare niciodată!

De-a lungul anilor la UNIFEST, prin ASUO, studenţii orădeni au beneficiat de acces liber la teatru, cinema, karting sau ping-pong, au participat la diverse competiţii sportive, dotate cu multe premii, s-au bucurat de traininguri gratuite şi seminarii pe diverse teme ce îi priveau în mod direct, iar în final au ales-o pe Miss UNIFEST, cea mai frumoasă studentă din Universitatea din Oradea. Şi toate astea GRATUIT, prezentând legitimaţia de student!

Mândria cea mai mare a ASUO, privind ediţiile anterioare ale UNIFEST,  este faptul că Miss UNIFEST 2006 Oradea, Carmen Boroş, a devenit la scurt timp Miss UNIFEST 2006 România, desemnată de un juriu, ce l-a avut ca preşedinte pe Cătălin Botezatu. Un an mai târziu, reprezentanta Oradiei, Renata Szilagyi, membră a trupei M&Q,  ocupă locul al doilea la acelaşi concurs. Şi nu în ultimul rând, la UNIFEST, studenţii orădeni au avut intrare liberă la concertele unor trupe sau artişti deja consacraţi. Fiindcă am fost implicată în toate ediţiile UNIFEST, pot spune că îmi amintesc cu drag de toţi cei care au păşit în oraşul nostru, pentru a-i încânta pe studenţii Universităţii din Oradea: de la Harry Tavitian, A. J. Weinberger, Spitalul de Urgenţă, Fly Project şi până la Cristina Rus sau Akcent.

În acest an, când voi fi doar un simplu spectator la UNIFEST, pot doar să sper că povestea UNIFEST va continua mereu … Şi ştiţi de ce? Pentru că am convingerea că UNIFEST este singurul festival care nu se termină niciodată, căci el va există mereu prin voi, studenţii. 

 

One thought on “Toamna se numără bobocii … şi UNIFEST-ul!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s