Posted in Relatari

1 Decembrie … obscur

Stau câteodată şi îmi aduc aminte ce vremi şi ce oameni …

A fost odată 1 decembrie 2008. 90 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia. Şi în curând vom sărbători şi 19 ani de la revoluţie. Deci, aşa cum am crede, România a trecut prin multe şi am putea afirma că în prezent trăim într-o ţară modernă şi prosperă. Teoretic, azi am sărbătorit Ziua Naţională. Teoretic, eu. Practic a fost mai … neagră situaţia.

An de an, ziua de 1 decembrie o aşteptăm cu bucurie, mai ales că era zi liberă. Anul acesta mai mult decât oricând, mi-am dorit-o să vină cât mai repede, cu atât mai mult cu cât cădea într-o zi de luni. Perfect aş fi putut spune. Cădea la ţanc după o lună plină de campanie. Bucuria mea nu a durat mult.

Mă aşteptam să fie o zi liniştită, să mă pot bucura de rezultatele muncii depuse de echipa de campanie, să fiu alături de familie şi chiar să le pregătesc o specialitate cu această dublă ocazie.

Cineva nu a vrut ca dorinţa mea să devină realitate. Pe la ora 15:00 am rămas fără curent. Mă gândeam că e doar o pană de curent trecătoare. Gluma începea să se îngroaşe. După lungi insistenţe la ELECTRICA ne-am putut “bucura” de curent, din nou, PATRU ore mai târziu! E inadmisibil aşa ceva! Am petrecut acest timp la lumina lumânărilor. Deloc romantic, cum poate ar crede unii. Şi aşa mi-am petrecut eu ziua de 1 Decembrie. Ce noroc au cei de la ELECTRICA că nu ni s-a ars niciun aparat în tot acel timp … că vedeau ei “bucurii” de ziua României!

Când am reintrat în contact cu lumea înconjurătoare,  şi deci cu mijloacele media, am aflat că alianţa PSD+PC a revenit din nou pe locul întâi. Mircea Geoană este convins că alianţa va face noul guvern. Să fie cum spun ei. În orice caz, am cu ce mă lăuda să ştie toată lumea. Am cu ce mă … Am şef senator!

Dar totuşi, ce tristă mi-a fost ziua naţională! … Şi-am încălecat pe o şa şi v-am spus povestea mea …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s