Posted in Relatari

Nu te agita prea mult …

… lucrurile frumoase se întâmplă când te aştepţi mai puţin!

Gabriel Garcia Marquez a răspândit în lumea întreagă 13 fraze-cugetări despre viaţă. Una dintre ele spune chiar aşa “Nu te agita prea mult, lucrurile frumoase se întâmplă când te aştepţi mai puţin“.

La fel ca oricare alte motto-uri sau zicale, de fiecare dată, noi ne îndoim de corectitudinea sau mai mult, de valabilitatea lor. Mereu sceptici, mereu cu întreabarea “De ce” în minţile noastre, uităm să mai dăm crezare unor gânduri, care ulterior ni se arată adevărate.

Nu de puţine ori am remarcat că această zicală este mai mult decât adevărată. Întotodeauna când ne dorim ceva cu ardoare şi încercăm din răsputeri să ne atingem scopul … nu reuşim. Poate nu atunci. Poate mai târziu. Poate tocmai atunci când ne aşteptăm mai puţin. Căci, de obicei, cele mai frumoase lucruri se întâmplă când le aşteptăm mai puţin.

Mi s-au întâmplat multe în ultima perioadă. Lucruri bune, lucruri mai puţin bune. Important e că din toate acestea am învăţat câte ceva. Căci dacă din fiecare experienţă nu învăţăm câte ceva, putem spune că a fost doar o pierdere cumplită de timp.

În tot acest timp, am realizat că oricât de mult mi-aş dori ceva, de multe ori, nu poţi avea totul în acel moment. Şi că bucuriile cele mai mari apar atunci când ţi-ai pierdut aproape orice speranţă că îţi vei îndeplini visul.

Azi, mi-am revenit. Din tristeţe, din melancolie … Pentru că bucuria aceea de care am vorbit mai sus a apărut. Din nou. Pentru mine. Cadou, poate, de Crăciun.

Au mai rămas doar câteva zile de muncă în acest an şi vor urma multe alte zile pline de bucurii alături de cei dragi … până în 2009. Acasă sau departe de Oradea, bucuriile vin atunci când ne aştepăm mai puţin!

One thought on “Nu te agita prea mult …

  1. Fiecare experienta e o lectie pe care ne o preda viata. Daca nu invatam lectia, viata repeta experienta, iar si iar. Asta e valabil pentru experientele neplacute

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s