Posted in Filme, Love, Muzica

Iubeşte româneşte

M-am întrerupt de la activitatea mea dizertatică pentru a scrie acest post. Dacă pe 14 februarie, îmi exprimam părerea anti-Valentine’s, pe 23 februarie, adică cu o zi înainte de sărbătoarea iubirii în România – Dragobetele – lucrurile stau puţin diferit. Vorbim deja de cu totul şi cu totul altceva: păstrarea tradiţilor.

În ediţia on-line a Bihoreanului (de altfel singurul ziar local pe care îl citesc zilnic),  apare un material cu titlul “Amor de Bihor” care prezintă poveştile de dragoste ale unor oameni celebri ca: Florin Piersic, Mircea Bradu, Emeric Ienei şi alţii.

Ziua de mâine va fi celebrată, sper eu, de mult mai mulţi tineri români decât 14 februarie. În plus, filialele locale de tineret ale partidelor se “bat” în petreceri cu ocazia zilei Dragobetelui. Bravo! Măcăr dacă tot se închid cluburile la ora 24:00, să fie distracţie de zi … cât cuprinde!

În timp ce mulţi locuitori ai mapamondului au urmărit cu bucurie gala decernării Premiilor Oscar, eu am avut parte de o noapte … albă. De ce ? Uf, mai bine nu spun. În sfârşit, am apucat să văd şi eu nişte secvenţe de la ceremonie şi am fost plăcut impresionată de prestanţele şi eleganţa unor doamne ca:  Kate Winslet, Penelope Cruz sau Angelia Jolie. Toate radiau.

Până una-alta, abia aştept să vizionez filmul câştigător “Vagabondul miliardar”, deşi după descriere nu îmi inspiră prea mult interes …

Şi în sfârşit, iubiţi româneşte, chiar dacă spiritul american ne copleşeşte adesea, invadându-ne chiar şi viaţa … mai mult sau mai puţin sentimentală!

Dragobete –  sărbătoarea iubirii la români! Şi totuşi … Love is all around 😉

Am descoperit o piesă superbă, în ton cu sărbătoarea: Deep&White – This is Love !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s