Posted in Oameni deosebiti

In memoriam Michael Jackson

Regele a murit. Trăiască regele. Aveam doar 6 ani când am urmărit primul film horror. Îmi amintesc că stăteam cu ochii pe jumătate sub plapumă pentru a viziona THRILLER, în rolul principal: Michael Jackson. A fost, mai mult ca sigur, filmul care mi-a marcat copilăria. Treptat, pe măsură ce am crescut am devenit pasionată de muzica lui. Piese precum „Billie Jean”, „You are not alone”, „Smooth Criminal” sau „Remember the time” au devenit preferatele mele. Nu pot uita nici videoclipurile unor piese precum „Liberian Girl” sau „Black and white”, care pur şi simplu mă fascinau prin efectele lor speciale.

Michael Jackson avea doar 50 de ani când s-a stins din viaţă. Vestea morţii sale a înmărmurit o lume întreagă. La început, totul mi s-a părut o glumă de foarte mult prost, dar pe măsură ce ziua de 26 iunie trecea, aşa-zisa glumă devenea un trist adevăr. Cumplit! Artistul urma să susţină o serie de concerte la Londra în perioada 8-28 iulie. Trebuia să fie o revenire spectaculoasă după 12 ani de pauză …  

În prezent, o lume întreagă îl comemorează aşa cum crede mai bine de cuviinţă. Oradea nu s-a lăsat mai prejos. În oraşul nostru au avut loc diverse acţiuni în amintirea celui care a fost Michael Jackson. Băieţii de la A-Live (rezidenţii din Blue Monday) au susţinut pe data de 26 iunie un concert, din care peste jumătate din piesele fredonate îi aparţineau lui Michael. Finalul spectacolului a culminat cu o oră de muzică doar a lui.

De asemenea, Casa Tineretului le-a oferit prilejul fanilor orădeni (şi nu numai) de a participa timp de două zile: sâmbătă, 27 iunie (de la ora 19.00 la 22.00), respectiv duminică, 28 iunie (între orele 17.00 şi 22.00) la o acţiune dedicată starului. Potrivit lui Darius Domocoş, referent cultural în cadrul Casei Tineretului, dar şi organizator al evenimentului, manifestarea a fost destinată tuturor fanilor care au dorit să aducă un ultim omagiu lui Michael Jackson, menţionând faptul că oamenii au adus diverse atenţii: de la jucării de pluş, lumânări, CD-uri şi până să lase gânduri pentru artist în caietul special pregătit pentru acest scop. Erau o mulţime de mesaje foarte frumoase şi pline de sentimente pure de la fanii artistului. De asemenea, pe un display au fost transpuse videoclipuri şi concerte de-ale sale, în semn de recunoştintă pentru cel mai mare artist pop al zilelor noastre.

Acum, cuvintele sunt de prisos. Michael nu mai e acum printre noi. A mai căzut o stea. Cu siguranţă însă ce a lăsat în urma lui sunt,  nu doar milioane de fani îndureraţi, regrete şi durere, ci şi hituri şi amintiri foarte frumoase. Şi alte multe amintiri … Până la urmă doar acestea rămân: amintirile. Cu siguranţă nu vom uita niciodată când Michael a păşit în ţara noastră în anul 1992, creând nebunie şi isterie printre fanii aflaţi la concert. Nu mulţi artişti au capacitatea de a crea isterie în timpul concertelor aşa cum regele popului reuşea. Michael şi muzica lui vor rămâne veşnic în sufletele a milioane de oameni de pe întreaga Planetă. Vor fi mulţi şi de acum înainte care vor încercă să îl copieze. Dar niciunul nu e ca el. Rest In Peace, Michael!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s