Punctualitatea

Posted on

Tot voiam să scriu un post referitor la acest aspect caracteristic pentru unii indivizi şi necunoscut pentru alţii.

Pentru mine, punctualitatea este un lucru esenţial. Dacă stabileşti o întâlnire cu cineva la o anume oră, fă tot posibilul să fii acolo, orice ar fi sau măcar anunţă din timp că nu poţi ajunge la acea oră. Nu suport să aştept pe cineva, şi deci, la rându-mi nu îmi place să  fiu aşteptată.  Sunt obişnuită după stilul elveţian. Spui ora 17, atunci la ora aia eşti prezent. Că ajungi mai repede, e partea a doua, dar niciodată mai târziu.

Nu te lăsa aşteptat, mai ales când e vorba de cariera ta, când trebuie să fii prezent la un interviu pentru angajare. Asta ar spune foarte multe despre tine. Mă ocup şi de partea de recrutare şi când constat că un potenţial candidat a întârziat, îmi fac imediat o părere despre el. Deci, exclus să întârzii. Ca să nu mai spui de programul de la firma la care lucrezi. Şefii pot lua măsuri drastice în ceea ce te priveşte şi ajungi chiar să îţi cauţi un alt loc de muncă.

Nici chiar la întâlnirile cu prietenii nu întârzia. Mie, personal, mi se pare foarte aiurea să întârzii, deci evită acest aspect. Oricât ar fi ei de îngăduitori. Nu e frumos. Ei se vor sătura la un moment dat.

Despre punctualitate aş putea scrie mult, dar acestea sunt aspectele esenţiale. Fii punctual, ai doar de câştigat!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s