Când viitorul nu sună tocmai bine

Posted on Updated on

Cred că toată lumea ştie sloganul cu care se laudă VODAFONE şi anume “Viitorul sună bine”. Cu toţii ne dorim un viitor strălucitor, privim spre viitor cu multă încredere şi speranţă, şi tindem să credem că azi ne e mai bine decât ieri şi mai rău decât mâine. Când însă viitorul nu se arată deloc frumos, lucrurile trebuie schimbate. Iei decizii potrivite pentru a putea privi, din nou, cu emoţie spre viitorul surâzător.

Blogul meu va redeveni unul mai puţin sentimental, ci focalizat pe raţiune şi pe informaţie. Au fost prea multe posturi pline de sentimente şi nu îmi doresc să îl transform într-un astfel de tip de blog, ci mai degrabă într-unul plin de lucruri inedite. Despre locuri frumoase, despre evenimente şi alte informaţii interesante voi încerca să scriu de acum înainte. Raţiunea bate sentimentul.

Mi-am dat seama, după revederea pe care am avut-o joi, forţată de altfel, că nu îşi aveau rostul toate lacrimile şi suferinţa pricinuită. Unii oamenii, pur şi simplu nu merită nici măcar un fir de lacrimă, darmite ploi torenţiale. Viitorul nu suna tocmai bine, motiv pentru care decizia pe care am luat-o a fost, de altfel, cea mai bună. Conştientă fiind de riscurile ce ar apărea pe parcurs, am preferat să nu las lucrurile să continue, ci să găsesc o formă de a le tăia elanul. Lucru care s-a şi întâmplat, iar acum mă felicit pentru asta. Nu merita.

Sunt de părere că o femeie nu trebuie să facă niciun fel de compromis în nicio relaţie. Dacă nu merge, oricât de mult şi-ar dori ca lucrurile să stea altfel, atunci nu merge. Şi PUNCT. Nu trebuie nimic forţat. Trebuie doar avut speranţa că va fi mai bine în viitor. Cu atât mai mult cu cât el te-ar putea trage în jos. În acest context, viitorul nu sună deloc bine. Şi de ce să te chinui, când în tot acest timp ţi-ar putea fi mult mai bine? Eu m-am convins de asta, în timp, iar acum pot uita de compromisuri. Concluzia e simplă până la urmă: pierderea e a lui.

Şi oricum, vorba cântecului “Is it a sin to love again?”. Eu cred că NU.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s