Posted in Calatorii

Atena

Spuneam într-un post ceva mai vechi, că voi scrie, treptat, despre locurile prin care am umblat şi care m-au fascinat. Astăzi am ales să scriu despre Atena, deşi ştiu că nu mi-ar ajunge pagini întregi de carte pentru a descrie ce a însemnat, pentru mine, capitala grecească timp de 3 luni.

De Atena mă leagă foarte multe amintiri: experienţa ca student străin, departe de casă, şansa de a te descurca singur într-un oraş cu o populaţie de douăzeci de ori mai mare decât a oraşului în care stăteai, opţiuni nemăsurate, oameni noi, dar şi o legătură specială. Sunt o mulţime de momente frumoase – chiar dacă au fost şi câteva neplăcute, dar care sunt compensate de tot ce a rămas minunat în mintea noastră – pe care nu le voi expune aici. Cu toate acestea, când spun Atena mă gândesc la istorie, turism şi civilizaţie, şi, în general, spun FRUMUSEŢE rară.

Au trecut 2 ani şi aproape jumate de când am plecat de acolo, însă şi acum mă simt legată de acest oraş în ciuda trecerii timpului, dar şi a altor experienţe trăite pe parcurs. În Atena înveţi, simţi că trăieşti, iubeşti, dăruieşti … totul are un fir, o logică. Totul ia o altă amploare. E fascinant. Magic. Minunat. Aş da orice să dau timpul înapoi şi să retrăiesc acele momente, departe de grijile casei. Ştiu că nu se poate. Mă consolez cu gândul că rămân amintirile … şi fotografiile, care reprezintă legăturile spre acea lume, atât de diferită de cea în care trăiesc.

Acropole din Atena

E uimitor cum timpul poate curăţa rănile. Surprinzător este cum, totuşi, trecerea lui nu este un prilej de uitare. Pentru că ele rămân. Toate clipele speciale sunt întipărite în suflet, în gând.

Despre experienţa mea în Atena am tot scris, dar aş mai face-o de fiecare dată, fiindcă apelând la memorie, voi regăsi secunde şi minute despre care nu am povestit. 

Şi în final, visul frumos ia sfârşit. Sunt, din nou, în Oradea mea, cea de zi cu zi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s