Veacul de singurătate

Posted on

Dacă pentru o clipă, Dumnezeu ar uita că sunt o marionetă din cârpă şi mi-ar dărui o bucăţică de viaţă, probabil că n-aş spune tot ceea ce gândesc, însă, în mod categoric, aş gândi tot ceea ce zic.

Aş da valoare lucrurilor, dar nu pentru ce  valorează, ci pentru ceea ce semnifică.

Aş dormi mai puţin, dar aş visa mai mult,  înţelegând că pentru fiecare minut  în care închidem ochii,  pierdem şaizeci de secunde de lumină.

Aş merge când ceilaţi se opresc, m-aş trezi, când ceilalţi dorm, aş asculta, când ceilalţi vorbesc şi cât m-aş bucura de o mica îngheţată !

Dacă Dumnezeu mi-ar face  cadou o bucăţică de viaţă, m-aş îmbrăca foarte modest, m-aş întinde la soare, lăsând la vederea tuturor nu numai corpul, ci şi sufletul meu.

Dumnezeul meu, dacă aş avea o bucăţică de viaţă … N-aş lăsa să treacă nici o zi fără să le spun oamenilor pe care îi iubesc, că îi iubesc.

Aş convinge pe fiecare femeie sau bărbat, spunându-le că sunt favoriţii mei şi aş trăi îndrăgostit de dragoste.

Oamenilor le-aş demonstra cât se înşală, crezând că nu se mai îndrăgostesc când îmbătrânesc, neştiind că îmbătrânesc când nu se mai îndrăgostesc!

Unui copil i-aş da aripi, dar l-aş lăsa să înveţe să zboare singur. 

Pe bătrâni i-aş învăţa că moartea nu vine cu bătrâneţea, ci cu uitarea.

Atâtea lucruri am învăţat de la voi, oameni…

Am învăţat că toată lumea vrea să trăiască pe vârful muntelui, însă fără să bage de seamă că adevărata fericire rezidă în felul de a-l escalada.

Am învăţat că atunci când un nou născut strânge cu pumnul lui micuţ, pentru prima oară, degetul părintelui, l-a acaparat pentru totdeauna.

Am învăţat că un om are dreptul să se uite în jos la altul, doar atunci când ar trebui să-l ajute să se ridice.

Spune întotdeauna ce simţi şi fă ceea ce gândeşti.

Daca aş ştii că asta ar fi ultima oară când te voi vedea dormind, te-aş îmbrăţişa foarte strâns şi l-aş ruga pe Dumnezeu să fiu păzitorul sufletului tău.

Daca aş ştii că asta ar fi ultima oară când te voi vedea ieşind pe uşă, ţi-aş da o îmbrăţişare, un sărut şi te-aş chema înapoi să-ţi dau mai multe.

Dacă aş ştii că asta ar fi ultima oară când voi auzi vocea ta, aş înregistra fiecare dintre cuvintele tale pentru a le putea asculta o dată şi încă o dată până la infinit …

Dacă aş ştii că acestea ar fi ultimele minute în care te-aş vedea, ţi-aş spune “te iubesc”.

Nu mi-aş asuma, în mod prostesc, gândul că deja ştii.

Întotdeauna există ziua de mâine şi viaţa ne dă, de fiecare dată, altă oportunitate pentru a face lucrurile bine … dar dacă cumva greşesc şi ziua de azi este tot ce ne rămâne, mi-ar face plăcere să-ţi spun cât te iubesc, că niciodată nu te voi uita!

Ziua de mâine nu-i este asigurată nimănui, tânăr sau bătrân.

Azi poate să fie ultima zi când îi vezi pe cei pe care-i iubeşti.

De aceea, nu mai aştepta, fă azi tot ce poţi, deoarece, dacă ziua de mâine nu va mai veni … în mod sigur vei regreta că nu ţi-ai făcut timp pentru un surâs, o îmbrăţişare, un sărut … şi că ai fost prea ocupat pentru a le îndeplini … o ultimă dorinţă.

Să-i ţii pe cei pe care-i iubeşti aproape de tine; spune-le la ureche cât de multă nevoie ai de ei, iubeşte-i şi tratează-i bine, ia-ţi timp să le spui: “îmi pare rău”, “iartă-mă”, “te rog” şi toate cuvintele de dragoste pe care le ştii.

Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete. Cere-i Domnului tăria şi înţelepciunea pentru a le exprima. Arată-le prietenilor tăi, cât de importanţi sunt pentru tine.” Şi toate astea, AZI, pentru că mâine poate fi prea târziu…

Gabriel Garcia Marquez – ultima scrisoare din “Veacul de singurătate”.

Gabriel Garcia Marquez s-a restras din viaţa publică din motive de sănătate. Când boala s-a agravat, el a trimis această scrisoare prietenilor, cititorilor şi admiratorilor lui.

Sursa: http://energienaturala.wordpress.com/2008/03/07/8-martie/

Advertisements

2 thoughts on “Veacul de singurătate

  Diana said:
  25 September 2009 at 09:31

  Cand aflam ca a fost pt ultima oara cand vedem pe cineva ne apar regretele vorbelor nespuse…

   Alina Gâdoiu responded:
   25 September 2009 at 09:47

   Din pacate nu constientizam importanta momentului si nu filtram cuvintele care le spunem, pentru ca, mai apoi, sa traim cu zeci si mii de regrete.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s