Posted in Zile si nopti

Din lumea voluntariatului: Asociaţia Studenţilor din Universitatea Oradea (ASUO)

[articol publicat în revista Zile şi Nopţi, 9 octombrie – 22 octombrie 2009] 

Continuând pe linia asociaţiilor studenţeşti din Oradea, în numărul curent al revistei Zile şi Nopţi, vorbim despre cea mai mare dintre acestea şi anume Asociaţia Studenţilor din Universitatea Oradea, condusă de Raluca Fonoage.

 SIGLA

ASUO – Asociaţia Studenţilor din Universitatea Oradea, a fost înfiinţată în primăvara anului 2003, ca răspuns la dorinţa studenţilor de a avea o organizaţie studenţească reprezentativă la nivel de universitate. Iniţiativa înfiinţării a început să se concretizeze în februarie 2003, pentru ca pe data de 9 mai, ASUO să dobândească personalitatea juridică. La nici măcar o lună după înfiinţare, ASUO a fost invitată să ia parte la Adunarea Generală a Uniunii Studenţilor din România, cea mai puternică federaţie a asociaţiilor studenţeşti din România.

ASUO a luat naştere din nevoia de informare, organizare, reprezentare şi susţinere a intereselor studenţilor. De asemenea, urmăreşte promovarea şi valorificarea resurselor şi a potenţialului studenţilor. Încă de la înfiinţare, ASUO a avut o activitate puternică şi constant susţinută. Pe lângă activităţile sale, ASUO a reuşit să îşi promoveze imaginea de asociaţie studenţească puternică şi să încheie parteneriate şi colaborări cu companii, bănci sau reprezentanţi mass-media de renume. Imaginea ASUO a fost intens promovată prin activităţile organizate prin intermediul mass-media locală, fiecare eveniment ASUO apărând în ziare şi pe posturile de televiziune locale în cadrul ştirilor sau emisiunilor dedicate.

 Proiecte şi parteneriate ASUO

 Pentru această toamnă, ASUO îşi propune să aducă, din nou, studenţilor binecunoscutul „Balul balurilor”, în care să reunească boboci ai diferitelor facultăţi din cadrul universităţii orădene. Se doreşte a fi cel mai mare bal studenţesc din această toamnă şi se preconizează că la eveniment îşi vor face apariţia nume sonore din muzica românească..

 Privind puţin în urmă, activitatea ASUO este una extrem de bogată această cuprinzând diverse manifestări culturale, sportive şi de divertisment, toate cu şi pentru studenţii orădeni. În acest sens, se pot aminti câteva dintre acestea: şcoli de vară susţinute de profesori de la universităţi din Canada, seminarii de informare, acţiuni caritabile, concursuri sportive, diverse festivaluri precum: UNIFEST – Festivalul Studenţilor din România sau ASUOFest – Festivalul Studentului Orădean.

Activitatea ASUO nu se rezumă doar la organizarea de evenimente pentru studenţi, ci şi în crearea de parteneriate cu diverse organizaţii la nivel local, precum: Federaţia StudentPRO, Asociaţia Studenţilor Medicinişti din Oradea (ASMO), AIESEC;  cât şi naţional: Uniunea Studenţilor din România (USR), Agenţia pentru Sprijinea Studenţilor (ASS), respectiv Autoritatea Naţională pentru Tineret (ANT), şi toate acestea cu scopul de a sprijini studenţii în dezvoltarea lor profesională  şi de a le oferi diverse oportunităţi.

Printre cele mai puternice şi îndelungate parteneriate este cel încheiat cu Asociaţia EURO<26 România, cu sediul în Bucureşti. Astfel, prin intermediul ASUO, studenţii beneficiază, în mod GRATUIT, de cardul studenţesc EURO<26, o legitimaţie de student recunoscută la nivel european. Aceasta se obţine de la sediul ASUO pe baza carnetului de student vizat la zi şi a unei fotografii tip buletin. Cu ajutorul cardului EURO<26 au parte de o mulţime de reduceri şi gratuităţi atât în ţară, cât şi în spaţiul european. (mai multe detalii pe www.euro26.ro).

Şi nu în ultimul rând, studenţii care vor să trăiască visul american sunt invitaţi să se înscrie în programul WORK & TRAVEL, ce presupune 3 luni în Statele Unite ale Americii, ce le va permite astfel să îmbine utilul cu plăcutul: să munceasă şi să şi călătorească deopotrivă (informaţii la adresa web: www.americanexperience.ro).

 Contact ASUO

 Cei care doresc să devină membrii ASUO sau pur şi simplu sunt interesaţi de evenimentele sau proiectele asociaţiei, pot contacta asociaţia fie la sediul situat în campusul Universităţii din Oradea, Facultatea de Ştiinţe Economice (Clădirea Nouă), etajul I, sala E117; prin e-mail la adresa: asuo_oradea@yahoo.com sau intrând în grupul de discuţii: asuo_forum@yahoogroups.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s