Posted in Relatari

Sistem … în Oradea

Am participat azi la primul concert din cadrul Toamnei Orădene. În această seară, în faţa publicului au urcat: DJ Chrome (rezident în Heat Club), DJ Adrian Eftimie, cel mai bun DJ român numit în anul 2008 şi … Sistem. I-am văzut de cum au ajuns şi am fost suprinsă de ei. Par modeşti şi ce este culmea este că sunt extrem de micuţi de înălţime.

Spectacolul lor avea să înceapă. Cuvintele nu prea pot descrie ceea ce se întâmplă la un concert. Am fost atât de aproape de ei încât am simţit fiecare bit, fiecare bătaie de tobă sau …  fiecare notă muzicală. Trupa SISTEM a demonstrat încă o dată că locul I ocupat în 2005 la Eurovision România îl meritau cu adevărat. Ne-au cântat şi încântat cu piese atât mai noi precum Boca del Inferno, dar şi Soare (piesă la care lacrimile au început să curgă uşor, nu le puteam nicicum controla) şi altele deja consacrate. Nu pot să uit imaginea unuia dintre ei … cu adevărat special.

Mihai Dacin a reuşit să facă o atmosferă cu adevărat incendiară, spre deosebire de alţi ani când oamenii erau foarte reticenţi la prezenţa lui. Am reuşit să povestesc, în culise, cu Flavius Bunoiu care a ţinut să îmi menţioneze că au făcut un festival pe cinste cu sume mici. De ce în ceilalţi ani se ajungea la sume exorbitante pentru organizarea unui astfel de festival? Fiindcă totul ţine de manageriat. Un manageriat bun implică şi o organizare ca pe roate.

Trebuie să mai adaug faptul că spre deosebire de alte concerte, în cadrul acestui festival, de interviuri cu cei invitaţi se va ocupa colega mea, Ioana Dumitrăchescu, o tânără speranţă în media locală.

Organizatori au fost Primăria Oradea şi Casa de Cultură a Municipiului, iar printre partenerii media de bază s-au numărat, desigur, Zile şi Nopţi, respectiv Kiss FM.

Mâine, seria concertelor continuă alături de Anna Lesko şi Voltaj.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s