Posted in Concerte

Stropi de ploaie … la Oradea

M-am temut pentru seara asta. Stropi de ploaie au căzut întreaga zi peste Oradea, la ceas aniversar. Nu credeam că voi mai reuşi să particip la ultima seară din cadrul Toamnei Orădene. Şi totuşi, Cel de Sus a fost atent la dorinţele noastre şi ne iubeşte într-atât cât să ne bucurăm din plin de o seară magică.

Pe scenă au urcat pe rând Anna Lesko, alături de dansatoarele ei, tatonând terenul pentru ce avea să urmeze. Ne-au încântat cu piese arhicunoscute, cu tot playback-ul lor. Important este că au făcut atmosferă, nu neapărat ca vocea ei să fie live. După mai bine de 40 de minute de mişcări ruseşti şi nu numai, spectacolul adevărat avea să înceapă.

Voltaj erau pregătiţi să îi încălzească pe orădenii care au îndurat un frig amarnic la mijloc de octombrie. Şi chiar aşa au făcut. De la piese mai vechi la cele mai noi, extrase tocmai de pe noul album intitulat “V8”, componenţii uneia dintre cele mai mari trupe româneşti ne-au trecut prin toate stările: de la lacrimi la zâmbete, de la tristeţe la bucurie, de la pesimism la glorie … Am fost încântaţi să îi avem aici, alături de noi, iar un public cald le-a fost dovadă fermă. Au fost piese alese, piese de vară: “Albinuţa”, dar şi de anotimp rece, precum: “Iarna”, de optimism: “De mâine” sau “O zi de luni”, de tinereţe: “20”, de iubire: “Vara trecută” (nu putea să nu existe acea piesă magică din orice concert care îţi stoarce lacrimi, pe care nu vrei şi nici nu le poţi controla).

Varianta unplugged a piesei Vara trecută, aşa cum ne-au cântat-o ei:

Au fost emoţii. Au fost clipe de neuitat. Un concert de excepţie aşa cum rar îţi este dat să vezi şi simţi că orice ai face cuvintele nu îţi vin pentru a descrie întreaga atmosferă. Îţi doreşti să nu se fi terminat, să continue, dar ştii că odată cu plecarea lor s-a încheiat şi Toamna Orădeană. Dar, te bucuri. Te gândeşti că un sfârşit înseamnă un nou început. Le mulţumeşti în gând sau cu voce tare organizatorilor care s-au întrecut pe ei înşişi şi speri că vor mai fi multe alte astfel de dăţi. Îţi îndrepţi paşii spre casă fredonând piesele care te-au marcat. Şi atunci zâmbetul răsare din nou pe chip. Oamenii din jurul tău sunt şi ei veseli că au avut parte de astfel de momente, cum mai rar au loc în Oradea, şi atunci le preţuiesc la maxim. Voi reveni cu câteva filmuleţe sugestive de la concerte.

Cu aceasta, ne luăm rămas-bun de la cea de-a 18-a ediţie a festivalului dedicat oraşului nostru, nu înainte de a-i spune Oradiei “La Mulţi Ani!” şi de a ne dori să mai treacă mulţi ani peste noi şi când ne va fi mai rău aşa să ne fie! Mulţumim Primăria Oradea, Casa de Cultură a Municipiului, sponsorilor, dar şi partenerilor media printre care se află Zile şi Nopţi, 24FUN, Kiss FM şi Magic FM.

În final, nu îmi mai rămâne decât să anunţ că toamna se numără bobocii. Adică ne aşteptăm la o serie de baluri ale bobocilor. Dar doar unul poate fi cel mai cel şi va avea loc undeva la finele lunii noiembrie şi va fi organizat de către Asociaţia Studenţilor din Universitatea din Oradea (ASUO). Se adresează tuturor studenţilor din anul întăi de la orice facultate din cadrul Universităţii din Oradea, iar în cadrul evenimentului se vor întâmpla multe lucruri frumoase. Vor fi şi invitaţi pe măsură. Voi anunţa în curând cine sunt şi tot ceea ce trebuie ştiut despre bal.

Până la acel moment, închei cu o mărturisire: oricât mi-ar fi de bine sau de greu în Oradea, oriunde şi oricât timp aş fi plecată de aici, tot la tine mă întorc. LA MULŢI ANI ORADEA.

2 thoughts on “Stropi de ploaie … la Oradea

    1. Au fost o aparitie spectaculoasa in Oradea. Este al treilea concert din acest an, care a lasat urme in sufletul meu. Primul a fost U2 la Zagreb, apoi Directia 5 in Blue Monday si acesta. E bine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s