Posted in Calatorii

Zagreb

Povesteam în urmă cu câteva luni, că voi posta pe blogul meu experienţe trăite în oraşele frumoase pe care le-am vizitat. Tot aici, pe EFEMERIDE, se pot citi bilunar, materiale interesante despre diverse biserici şi locuri din Oradea.

În acest moment, postul pe care îl scriu îl dedic capitalei Croaţiei, Zagreb, oraş pe care l-am vizitat în luna august a acestui an. Cu toate că este cel mai mare oraş croat, numărul locuitorilor abia dacă depăşeşte 700.000. De cum cobori din tren şi ajungi în gară, privirea îţi este captată de frumuseţea locului, de grădinile pline de flori, de hotelele marcate cu multe stele, de oamenii primitori … Sunt atâtea atribute care descriu acest oraş, sunt atâtea cuvinte de spus despre Zagreb încât … pentru aceasta există documentarele sau, mai mult, ghidurile de călătorie.

Zagreb

Mi-a plăcut mult acolo, fiind un oraş mic, lipsit de aglomeraţie, fiindcă ştiu să facă turism, fiindcă toţi, de la cei mici la cei în vârstă, ştiu să vorbească engleza, lucru foarte rar întâlnit în ţările europene!

Cu toate că istoria ţarii este una foarte încărcată, croaţii au reuşit să clădească şi să se repună în picioare, astfel că, în momentul de faţă, Croaţia este una din cele mai căutate destinaţii pentru petrecerea vacanţei de vară.

Dobra večer Hrvatska! (Bună seara, Croaţia)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s