Optimism şi speranţă

Posted on Updated on

Nici nu ştiu cum aş putea să încep acest post. Îmi trec prin minte o mulţime de lucruri şi mi-este atât de greu să găsesc o explicaţie pentru ele. Poate aş porni de la primul citat al acestei zile. Prin faptul că pe lângă inteligenţă, avem nevoie de foarte mult curaj. Curajul este cel care ne poate împinge spre lucruri măreţe.

Există momente în viaţă când nu mai are rost să ne întoarcem privirea în trecut, să lăsăm în urmă ce a fost şi să privim înspre viitor. Să judecăm lucrurile doar cu mintea şi nu cu inima. Să uităm de sentimente şi să privim totul în mod raţional. La fel ca orice despărţire, trebuie să rămână doar partea frumoasă a relaţiei, iar cele rele să dispară. Şi să nu scăpăm niciodată din vedere faptul că totul are un sens în viaţă şi că nimic nu e întâmplător. Că o căzătură e de fapt un motiv în plus de ridicare. Că o şansă apărută trebuie să fie privită cu încredere şi nicidecum cu scepticism. Acea şansă care îţi poate schimba viaţă şi de care depinde un simplu răspuns. O accepţi sau nu.

De multe ori, atunci când credem că tot universul conspiră împotriva noastră, când credem că, până şi ultima speranţă a dispărut şi nu mai avem nici măcar o dorinţă, cumva, de undeva, apare ceva. Acea licărire pe care o aşteptam de mult timp. Ne face semn, ne îndeamnă să o urmăm. Cugetăm şi cugetăm. Însă timpul se scurge şi este necruţător. Ce alegere vei face? Vei dori să urmezi acea licărire şi să îţi schimbi total cursul vieţii sau vei sta şi o vei privi până va dispărea? 

Dacă nu o vei urma, întreaga viaţa vei fi măcinat de regrete, iar o viaţă plină de regrete este o viaţă plină de vise spulberate. Şi cine ştie dacă vei mai avea parte de o a doua şansă?

Povestea aceasta poate fi povestea oricui. Este o poveste care poate avea atât un final fericit, cât şi unul nefericit. De acest final, depinde doar cel care este parte a acestei poveşti. Alegerile pe care le facem în viaţă ne pot influenţa sau nu cursul vieţii. De ele pot depinde oameni şi deopotrivă, alte alegeri. Este un cerc mereu închis. Însă, acest cerc se poate transforma la un moment dat într-o linie infinită, o linie încununată de succese.

Cel mai important este ca sănătatea şi credinţă să ne fie alături întotdeauna, fiindcă doar aşa putem realiza tot ceea ce ne dorim. Sunt doar 2 elemente definitorii şi extrem de importante în procesul nostru de devenire, în viaţa noastră. Restul vine din alegerile pe care le facem.

Ceva bun ni se va întâmpla. Optimisul să fie trăsătura caracteristică şi speranţa de mai bine să ne cuprindă şi cu siguranţă vom reuşi în tot ceea ce întreprindem. Lecţie învăţată de la mentorul meu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s