Posted in Relatari

Început de noiembrie

Stau ca de obicei, în fiecare zi, şi urmăresc traficul pe blog. Şi mă tot gândesc cum aş putea să mi-l cresc. Acum am două bloguri, este mult mai dificil de manageriat, întreţinut şi promovat. Dar nu asta contează … Dacă ar fi după mine, aş scrie zilnic. Aş fi un ZOSO continuu, un om care din lipsă de preocupări scrie despre tot ce îi trece prin minte sau despre orice i se pare interesant din viaţa românească şi nu numai. Oricum, el nu este un element de referinţă pentru mine. Am în vizior alte bloguri pe care le urmăresc zilnic. În general, personalităţi locale.

Aş vrea să scriu despre atâtea lucruri, dar nu ştiu cum se face că nu apuc să scriu zilnic pe blog. Totuşi, am să încerc să îmi fac un obicei în a scris în fiecare zi câte ceva interesant, chiar dacă uneori inspiraţia nu îmi este tocmai prietenă, de foarte multe ori.

Azi am ascultat mai multe radiouri, în ore diferite: KissFM, EuropaFM, MagicFM şi InfoPRO. Am fost cât se poate de surprinsă: e o bătălie acerbă pentru audienţă. Din oră în oră câte un concurs. Iar premiile sunt cu adevărat consistente. Îmi amintesc că în urmă cu mulţi mulţi ani, pe când a apărut Radio Sonvest şi ulterior Radio Transilvania, când era câte un joc unde puteai câştiga un CD, tricou etc, era mare bucurie. Ce să mai zicem acum? Fie că ştii titlul piesei sau al artistului, ba chiar ştii versurile şi le şi fredonezi, fie că ghiceşti sunetul orei sau nimereşti un număr între 1 şi 1.400.000, ai şanse reale de a câştiga premii de zeci de mii de euro. Spre exemplu, azi, EUROPA FM s-a lepădat lejer de 15.000 de euro. E clar bătălia radiourilor e mai aprigă decât aş fi crezut, cu atât mai mult cu cât în contextul crizei economice fiecare încearcă să supravieţuiască aşa cum poate. Iar cum oamenii au nevoie de bani, ce nu fac pentru a-i câştiga cât mai repede şi cu un efort minim? Şi iată cum, din nou, KissFM şi EuropaFM îşi dispută supremaţia. Bătălia radiourilor continuă.

De fapt, trecând şi pe alte planuri şi domenii, concurenţa este benefică. Scoate tot ce este mai bun din oameni. Concurenţa porneşte încă de timpuriu. Avem concurenţă de la grădiniţă, la şcoală, facultate sau chiar în companiile în care lucrăm. Concurenţa şi competiţia le consider câteva din elementele esenţiale din procesul nostru de perfecţionare continuă.

Şi toate ca toate, aştept anul 2010, să ieşim din criză şi totul să revină la normal.

10 thoughts on “Început de noiembrie

 1. no nu mai spune, deci saracu zoso scrie in lipsa de ocupatie, vai….. ce frumos!! saracu baiat lipsit de ocupatie care e in topul blogurilor citite

  1. Pai de ce e in topul celor mai citite bloguri? Pentru ca nu are altceva mai bun de facut. Scriind constant, isi creste traficul si ajunge sa fie cel mai citit.

 2. important nu este volumul, ce conţinutul …Alina referitor la 2010 şi ieşirea din criză e ok că eşti optimistă, însă toate informaţiile care vin din lumea bussinesului sunt destul de rezervate..

  1. Sunt perfect de acord cu tine in privinta continutului, dar ideea este ca trebuie sa existe.
   In ceea ce priveste anul 2010 sunt ferm convinsa ca va fi unul mult mai bun decat 2009, chiar daca asta nu inseamna, neaparat, iesirea din criza. Dar dupa un an prost, trebuie sa vina un an bun. Mai mult, acel “10” din coada lui 2010, subliniaza din nou, ca va fi un an de nota 10. Iar eu, pentru noul an, am planuri marete. 🙂

 3. Eeee dacă tu ai planuri măreţe, mi scuzii, doar că eu am percepţia mea mai puţin optimistă în privinţa lucrurilor din românia, păi în cazul acesta baftă multă …

 4. Ce vremuri frate! Eu am castigat la Sonvest 5000 de lei prin ’93. Era un concurs pe teme sportive. Am imitat o masina de Formula 1. Bani munciti, nu gluma!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s