Posted in Zile si nopti

Din lumea voluntariatului: JCI Oradea

 [articol publicat în revista Zile şi Nopţi, 6-19 noiembrie 2009]

Junior Chamber Internaţional – JCI a apărut acum 90 de ani în SUA ca un club de networking şi dans creat de tineri, care îşi doreau să schimbe în bine comunitatea locală. Dimensiunea internaţională a venit după al doilea război mondial, acum 63 de ani, când JCI a fost fondat la nivel mondial sub acest nume, cu o misiune umanistă şi de înţelegere între culturi: “societăţi mai bune create de către lideri mai buni”. Având peste 200.000 de membri activi în peste 120 de ţări şi milioane de alumni, care se implică în numeroase proiecte şi programe de dezvoltare, JCI militează pentru implicarea tinerilor în viaţa economică, politică şi socială a comunităţii lor. Peste tot în lume, membrii JCI sunt tineri antreprenori, liber-profesionişti, decidenţi de nivel mediu cu funcţii administrative şi politice sau manageri şi directori de departamente din companii, din academie, jurnalişti sau studenţi – cu vârsta cuprinsă între 18 şi 40 de ani.

logo JCI oradea

JCI România

JCI îşi doreşte să contribuie la binele comunităţii prin formarea de Lideri autentici şi Antreprenori. Printre aspectele implicate se numără: JCI este un club de tineri oameni de afaceri, JCI face parte dintr-o platformă internaţională de informaţii şi networking, unde cei implicaţi se dezvoltă profesional şi personal. JCI desfăşoară şi în România proiecte pe 4 mari arii, precum: afaceri, dezvoltare personală, internaţionalism, comunitar şi social.

JCI funcţionează în România din 2002 în Bucureşti (grupul de iniţiativă) şi, începând cu 2003, în alte oraşe din ţară: Timişoara, Braşov, Constanţa, Iaşi, Cluj, Sibiu, Suceava, Lugoj şi Oradea.

JCI Oradea

JCI Oradea a fost înfiinţată în anul 2009 ca o necesitate la realităţile economice locale. Mediul de afaceri slab dezvoltat şi neomogen a determinat necesitatea creării unei Tinere Camere de Afaceri care să-i sprijine pe tinerii întreprinzători orădeni în demersul lor de a se dezvolta şi a se afirma pe piaţă. Astfel, sub umbrela unei asociaţii care există în lume de peste 90 de ani, s-a dezvoltat o reţea de networking care a fost şi este de un real folos membrilor săi.

JCI Oradea este o platformă care permite tinerilor antreprenori, lideri şi profesionişti să contribuie la producerea de schimbări pozitive în societate, prin dezvoltarea de proiecte în care îşi pot promova abilităţile de leadership, responsabilitate socială, capacităţile antreprenoriale şi valorile personale. Aria activităţilor şi proiectelor JCI Oradea este structurată pe patru planuri: antreprenorial-economic, comunitar-social, dezvoltare personală şi profesională, internaţionalism. JCI Oradea îşi propune să contribuie la dezvoltarea societăţii româneşti prin formarea de lideri  autentici şi antreprenori. Totodată, viziunea JCI Oradea este să reprezinte vocea de referinţă a tinerilor lideri şi antreprenori. Profilul membrilor JCI Oradea trebuie să se încadreze în următoarele tipologii: întreprinzători, profesii liberale, manageri, cadre didactice, funcţionari publici, lideri ai unor organizaţii non-guvernamentale şi studenţi merituoşi.

 Pentru contact, puteţi accesa website-ul: www.jcioradea.ro. Preşedinte al JCI Oradea este Ştefan Şerban.

2 thoughts on “Din lumea voluntariatului: JCI Oradea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s