Posted in Recomandari

Velvet Café sau când cafeaua şi catifeaua se întâlnesc

Când am aflat, în urmă cu un an de zile, de existenţa unui local în care ceaiul sau cafeaua îţi sunt servite în ceşti învelite în catifea, mi-am spus că nu e posibil. Aşa că mi-am luat prietenii şi ne-am propus să facem un test. Am păşit încrezători în cafeneaua care la prima vedere se adresează oamenilor de afaceri şi mai puţin tinerilor care vor să îşi petreacă în mod plăcut timpul liber. Ne-am aşezat comfortabil pe canapele, admirând în acelaşi timp frumuseţea locului: perdele de catifea, oglinzi şi candelabre inspirate parcă din tablourile cu regi şi regine, dar şi o atmosferă caldă şi primitoare. Toate acestea culminau cu un personal amabil şi oricând la dispoziţia noastră. Meniul era şi el învelit într-o elegantă copertă de catifea vişinie. Am fost surprinsă să constat multitudinea de produse de tot felul: de la ceaiuri, cafenele şi chiar cocktailuri, care pe timp de vară ne-au răcorit în repetate rânduri.

Cu siguranţă că numele nu a fost ales la întâmplare şi din acest motiv am văzut cu ochii noşti acele ceşti ornate cu modele florale şi învelite cu catifea vişinie. Ne-am bucurat din plin de gusturi diferite şi miresme îmbietoare. După atâta catifea, gândul m-a dus la piesa „Black velvet” aparţinând lui Allanah Milles.

Din Velvet pleci mulţumit oricând. Cu adevărat că motto-ul „Calitatea nu are secrete” i se potriveşte de minune, cu atât mai mult cu cât este adresat nu doar celor care se întâlnesc în scopuri profesionale, ci şi celor care vor să-şi petreacă timpul liber într-o atmosferă elegantă şi plină de bun-gust.

2 thoughts on “Velvet Café sau când cafeaua şi catifeaua se întâlnesc

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s