Posted in Relatari

De ar fi tot timpul Crăciunul

Eu nu mă ştiu feri de gripă. Niciodată nu am ştiut. Erau ani în care răceam de câteva ori în acel an.În perioada aceasta, mai mult ca niciodată, răcesc şi am febră mare. Desigur că nici în acest an nu am scăpat.

Şi totuşi tot răul spre bine, fiindcă stând acasă, în încercarea mea de a-mi reveni, am avut mai mult timp să stau cu ai mei, să mă uit la televizor, să citesc şi să nu mă chinui cu alte lucruri … deloc esenţiale.

În consecinţă, am urmărit aseară un spectacol de nota 10: “10 pentru România”, adică cei mai valoroşi 10 români ai anului 2009. Moderatorii evenimentului televizat şi organizat de Realitatea Tv au fost Mihai Tatulici şi Melania Medeleanu. Printre câştigătorii ediţiei s-au numărat Traian Băsescu, Mircea Badea, Florin Piersic sau Ion Ţiriac.

În acelaşi timp, AIESEC Oradea îşi premia la Liceul “Mihai Viteazul” din Oradea, membrii, alumnii sau companiile care le-au fost alături în acest an. Din câte susţin ei, AWARDS Gala 2.0 a fost un eveniment extrem de reuşit cu atât mai mult cu cât a avut loc în premieră pe plan local. Printre câştigători s-au aflat: Cristi Seidler, Ioana Silaghi, Sebastian Adel, Flaviu Porojan, Anamaria Crăciun, Diana Codrean sau domnul Dorin Coita.

Şi fiindcă vorbim despre organizaţii studenţeşti, în directă legătură se află şi ASUO (Asociaţia Studenţilor din Universitatea din Oradea), care au încheiat cu succes anul 2009, prin organizarea unui act de caritate. Astfel, potrivit lui Mihai Floruţ, coordonator al evenimentului: “Campania Dăruieşte un Crăciun, organizată de ASUO cu sprijinul COMUNIA, s-a încheiat cu succes pe 21 decembrie. Au fost duse la sediul COMUNIA cadourile şi produsele care s-au adunat săptămâna trecută în cadrul universităţii. Ei se vor ocupa mai departe de selectarea lor şi pregătirea pentru a ajunge în casele celor nevoiaşi. Doresc să le mulţumesc pentru ajutor şi participare tuturor care ne-au ajutat la organizarea aceastei campanii şi celor care au făcut donaţii pentru ajutorarea semenilor lor şi sper ca şi în anul care urmează să putem face împreună cu voi cât mai multe acţiuni pe diverse domenii.”

Doar gale şi premii, ca de final de an. Am să fac şi eu o trecere în revistă a ceea ce mi s-a întâmplat (bun sau rău) în 2009. Şi nu cred că este un subiect de laudă, ci mai degrabă un remembering, pentru a ştii pe viitor ce putem să îmbunătăţim. Pentru a putea învăţa să cunoaştem mai întâi omul şi capacităţile sale şi abia apoi să îl judecăm. Fiindcă noi, oamenii, avem această proastă calitate de a emite păreri despre alţi oameni înainte de a-i cunoaşte cu adevărat. De aici pornesc frustrările, jignirile, ura şi invidia. Cred că fiecare din noi avem ceva cu ce ne putem mândri. Acel ceva trebuie dezvoltat şi evidenţiat. Ne-ar fi mult mai bine dacă ne-am privi mai întâi pe noi, înşine, în oglindă, şi abia apoi să privim în jurul nostru şi să îl criticăm pe unul şi pe altul. Este mai mult decât interesant cum doi oameni, care aparent nu aveau nimic în comun, ba mai mult, aveau o părere greşită unul despre celălalt, să devină apoi un cuplu. Toate acestea ar trebui să ne dea de gândit şi să medităm cel puţin o dată atunci când avem o părere despre o persoană pe care nici măcar nu o cunoaştem, ci doar suntem invidioşi pe ceea ce a realizat sau întreprinde în continuare.

Avem timp pentru toate, dar nu avem niciodată timp pentru noi. Avem timp să alergăm din zori şi până în noapte şi nicidecum să ne realizăm visele şi să neglijăm sănătatea, care în fond, este singura care contează în viaţa noastră.

Îmi doresc să fim mai buni, cu atât mai mult cu cât suntem atât de aproape de Crăciun, că noul an bate la uşă. Păcat însă că suntem buni sau încercăm să fim mai buni, doar în această perioadă. Iar apoi uităm şi o luăm de la capăt … De-ar fi tot timpul Crăciunul. Oare cum ar fi?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s