Posted in Recomandari

Ani lumină

Azi am hotărât să plecăm pentru câteva ore din Oradea. Am decis să mergem în Ungaria, la Debrecen, să facem câteva cumpărături de iarnă. Ştiam că vor fi reduceri şi noi voiam să intrăm cu lucruri noi în noul an.

M-am pus pe documentare. Am citit o mulţime de bloguri şi site-uri despre două dintre mall-urile din oraşul învecinat cu Oradea, şi am înţeles din recomandări că, cele mai frumoase sunt Forum şi Debrecen Plaza. Zis şi făcut. Am luat-o la drum. Deşi ne desparte doar o oră de acest oraş, în fapt, ne despart ani lumină, fiindcă în Ungaria primează curăţenia, civilizaţia şi bunul gust. Nu mi s-a întâmplat să fiu claxonată sau atenţionată cu farurile că mă aflu pe o bandă greşită, că nu am semnalizat corespunzător, că nu am pornit de la semafor (deşi verdele abia apăruse de o secundă), ci din contră am fost mai degrabă ghidată şi ajutată să ies din situaţia în care nu m-am descurcat.

Ne-am oprit aşadar la primul mall menţionat. Pe scurt: 3 etaje, peste 100 de magazine şi 800 de locuri într-o parcarea supraetajată, în care ai acces gratuit timp de 3 ore, după care plăteşti câte 200 HUF pentru fiecare oră în plus de staţionare. Adevărul este că dacă nu ai mai fost până acum, 3 ore nu îţi sunt îndeajuns. Ai de unde alege. Magazine pentru toate gusturile şi toate buzunarele, dar ce a contat cel mai mult sunt: H&M, C&A, ZARA, dar şi Orsay sau Newyorker (chiar dacă cele două le întâlneşti şi aici). Am reuşit să îmi găsesc câte ceva drăguţ la preţuri net mai mici decât în Oradea (ex: o rochie de seară, un palton şi nişte cosmetice, total — 150 RON). Nu putea lipsi nici degustatul din mâncarea tradiţională. La finalul plimbării noastre în Forum, ne-am îndreptat şi înspre cel de-al doilea mall, după mai bine de 4 ore în primul, însă aici, oferta nu este atât de variată. Am dat o raită apoi şi prin oraş, pentru o plimbare în aer liber. Ce mi-a plăcut? În ciuda crizei, era plin de lume peste tot, care cumpărău în neştire (plus români la fiecare pas), iar reducerile sunt cu adevărat mari. E frumos, curat, ordine şi oameni primitori (chiar dacă cu engleză nu te poţi descurca cu aproape nimeni). Merită încercat, măcar pentru ceea ce face diferenţa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s