Fericire

Posted on Updated on

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu când sunt fericită, simt că trebuie să dau şi altora din fericirea mea. În plus, când sunt fericită, am impresia că se va întâmpla ceva care va umbri acest sentiment. E ciudat să ştii că fericirea durează puţin, apoi vine din nou o perioadă grea până o vei regăsi. Pentru mine a fost un an ciudat şi nu pot spune că am avut foarte multe momente de fericire, însă finalul pare să fie ceva mai bun. Sărbătorile au întotdeauna un efect benefic asupra stării mele de spirit. Anul acesta cu atât mai mult. Au fost multe momente de bucurie.

Ideea este însă de a ne bucura de clipa dată, de fericirea de minute sau de zile, să învăţăm să o preţuim şi nu să o irosim, să nu fim egoişti, ci să împărtăşim cu cei mai puţin fericiţi, din fericirea noastră. Am observat că oamenii, atunci când sunt fericiţi, uită de unde au pornit. Uită că într-o vreme ţi se plângeau de milă şi îşi doreau o fărâmă de fericire. Uită chiar şi de prietenia ta. Acum îşi văd frumos de fericirea lor. Îmi displace să fiu aşa sau să ajung vreodată aşa. Sau să îi văd pe cei din jurul meu fiind astfel. Dar, trebuie să ne obişnuim cu ideea că oamenii luptă înainte de orice pentru sine şi eventual, apoi, pentru binele celor de lângă ei.

Fericirea poate fi trecătoare sau definitivă. Esenţial este să ştim să avem grijă de ea. Oare câţi oameni sunt cu adevărat fericiţi?

Advertisements

4 thoughts on “Fericire

  Ramona,jud.MS. said:
  29 December 2009 at 14:02

  Mare adevar si crunt,deopotriva, ai descris in textul anterior.

  Perti said:
  30 December 2009 at 11:05

  Prea multa lume, prea putini OAMENI!
  Alergand dupa fericire uitam sa traim!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s