Posted in Carti

Eat. Pray. Love

Am reuşit în sfârşit (după aproape o lună de când am luat-o în mână de la draga mea prietenă Dana şi am început să o citesc) să finalizez de lecturat cartea “Eat. Pray. Love” a lui  Elizabeth Gilbert şi pot să spun că mi-a plăcut enorm, cu atât mai mult cu cât m-am regăsit în ea (în autoare), de mai multe ori. Poate şi pentru că este Rac şi avem aceleaşi simţiri şi stări.

Conform Humanitas, cartea se descrie în felul următor:

“La 30 de ani, Elizabeth Gilbert are tot ce-şi poate dori o femeie ambiţioasă. Şi totuşi e asaltată de îndoieli, suferă de   panică şi insatisfacţii. Urmează divorţul, prăbuşirea în depresie, o relaţie catastrofală… Aşa că Liz abandonează totul şi pleacă în lume de una singură. În Italia, gustă la dolce vita şi deliciile ei culinare, punând pe ea “cele mai fericite 12 kilograme din toată viaţa”.

 În India, află într-un ashram, prin asceză (trezirea la 4 dimineaţă, meditaţie si frecat de podele), ce este căutarea spirituală.

În Indonezia, încearcă să-şi reconcilieze trupul cu sufletul, să descopere echilibrul care se cheamă fericire – şi îşi găseşte marea dragoste. Uneori, fericirea se află la capătul lumii. Călătoreşti ca să ajungi la tine însăţi. Ca să te descoperi.

Devenită rapid besteseller New York Times şi besteseller al Asociaţiei Librarilor Americani, această carte apărută în 2006 este perfect rezumată de însuşi subtitlul său: One Woman’s Search for Everything through Italy, India and Indonezia (O femeie caută lucrurile cu adevarăt importante în Italia, India şi Indonezia). Mănâncă, roagă-te, iubeşte sta la baza unui film având-o ca protagonistă pe Julia Roberts (producător Brad Pitt, regizor Ryan Murphy), care urmeaza să fie lansat în 2010″.

One thought on “Eat. Pray. Love

  1. Pingback: Zahir « EFEMERIDE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s