Posted in Relatari

OTV-izarea

Recunosc, mă uit foarte rar la TV. Sunt sătulă de tot felul de prostii. Şi culmea, atunci când decid să mă uit la televizor, dau de tot felul de emisiuni care mai de care mai ciudate.

De revelion, l-am văzut pe Vali Vijelie la PROTV. Nu mi-a venit să cred ce mult a decăzut acest post, pe care cândva îl adulam. Înţeleg să îl văd pe uragan la Antena1, OTV sau alte astfel de posturi, dar totuşi la PROTV? Am renunţat, din nou, pentru câteva zile la TV, în semn de ripostă împotrivă îndobitocirii via TV. Aseară însă, am dat din nou ochii cu televizorul. De această dată, Antena1. O emisiune care se anunţa de râsul lumii. Numită extrem de sugestiv “Să te prezint părinţilor”, protagonişti sunt tineri în pragul căsătoriei, care fac acel pas pe care cu toţii îl facem la un anumit moment: prezentăm partenerul/a părinţilor noştri. De foarte multe ori se întâmplă ca acestora să nu le placă defel alegerea noastră şi urmează inevitabilele discuţii … Ei consideră că alesul/a nu este suficient de bun pentru copilul lor pe care l-au crescut cu atâta grijă şi iubire.

Ei bine, povestea de ieri debutează cu o tânără în vârstă de 25 de ani, care alege să se căsătorească cu … un domn (evident!). Ce face specială această istorioară de iubire este faptul că dumnealui are 42 de ani (deşi nici cei 17 ani diferenţă nu ar fi un impediment în calea dragostei), ci faptul că este divorţat şi are un copil de 19 ani. Parcă şi peste aceste “amănunte” putem trece. Fosta soţie este convinsă că el se va întoarce la ea, după orice aventură cu “piţipoancele lui”, în timp ce el îşi asigură viitoarea nevastă că va trăi în lux, va vedea lumea întreagă şi îi va fi alături pe tot parcursul vieţii. De menţionat este faptul că domnul în cauză este un om bogat de afaceri, în timp ce ea este doar o femeie atrăgătoare cu posibilităţi modeste (sună tipic pentru România, nu e aşa?).

Ajung la momentul întâlnirii cu socrii mici. Mama fetei este avertizată în prealabil de către fata ei, că viitorul soţ este mai în vârstă (singurul detaliu menţionat), dar când părinţii ajung să îl cunoască pur şi simplu trec printr-o stare de şoc. Sunt mai mult decât bulversaţi!  Desigur că începe interogatoriul, ei află despre trecutul lui şi începe discuţiile în contradictoriu … Un teatru jenant. Ulterior, domnul le propune viitorilor socri un spectacol la Operă. Deloc încântaţi de idee (ei fiind ascultători de muzică populară), acceptă de dragul fiicei lor. În timpul spectacolului, tatăl adoarme de câteva ori şi în final decide să iasă pe culoar şi să-şi ia o bere … Atunci, ginerelui îi sare ţandăra şi îi face în fel şi chip în faţa camerei de filmat. A fost punctul culminant, de altfel şi momentul în care am decis să închid televizorul …

Astfel de emisiuni, preluate de pe diverse canale internaţionale, fac deliciul publicului. Şi asta pentru că ne regăsim adesea în poveştile altora. Pentru că noi, românii, suntem tot timpul interesaţi de “curtea vecinului”, vrem să fim mereu protagonişti/spectatori în diverse scene, să catalogăm, să criticăm …

Regret că s-a ajuns aici cu televiziunea în România. Cândva, în urmă cu câţiva ani, pur şi simplu, iubeam să mă uit la televizor. Nu erau atâtea emisiuni de dragul audienţelor mari, cât emisiuni, seriale sau filme din care aveam ce învăţa. De când cu spectacolul OTV-ist, parcă au luat-o cu toţii razna. Regret. Regret cu atât mai mult cu cât Dan Diaconescu ne-a avertizat (în timpul Şcolii de Jurnalism de la Costineşti, septembrie 2008), că în maxim 3 ani toate televiziunile se vor OTV-iza. Şi câtă dreptate a avut …

2 thoughts on “OTV-izarea

  1. Am vazut si eu emisiunea “Sa te prezint parintilor”. Nu pierd nici o editie, asa de tare ma amuza. Este destul de echidistanta, nu favorizeaza nici una din partile implicate, iar premiile puse in joc (in caz de acceptare din partea parintilor) nu sunt modeste. Dar in cazul de fata nu se punea problema banilor, el fiind om de afaceri nu avea nevoie de cadourile puse in joc. Poate voia publicitate?
    Dar de ce ai inchis televizorul, ca ai pierdut sfarsitul, care a fost ceva de coma: au invitat parintii ca sa le dea acordul, intalnire la care a venit neinvitata si fosta nevasta care a inceput sa dea detalii despre casatoria cu fostul sot, despre relatiile lui si cu alte femei si dezvaluind faptul ca pe actuala lui prietena o inseala atunci pleaca in delegatii cu ea, caci desi sunt divortati de ani de zile au pastrat legaturi stranse. Omul n-a mai suportat atacul indirect al fostei neveste (viitorii socri il atacau din flancuri) si a impins-o afara din local, a imbarcat-o intr-un taxi si s-a intors la masa ca sa dreaga busuiocul. N-a reusit. Parintii domnisoarei si-au luat odrasla acasa si au incheiat povastea asta. Deci concluzia este ca dragostea e oarba, asa cum s-a demonstrat negru pe alb si in urmatoarea emisiune, unde o romanca si-a gasit un partener de culoare.

    1. :))

      Recunosc ca am si adormit si bunica a inchis televizorul. Oricum, nu imi pare rau ca am pierdut acest sfarsit spectaculos. Totusi, din ce imi povestesti, trebuie sa fi fost foarte comic!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s