Posted in Relatari

Zile de sărbătoare

Încet-încet, românii îşi iau rămas-bun de la Sărbători. După ce i-au întâmpinat pe Moş Nicolae, apoi pe Moş Crăciun, şi-au deschis sufletul pentru 2010, azi, ei sărbătoresc Bobotează. Fetele nemăritate şi-au pus sub pernă busuiocul, iar dacă au avut noroc, noaptea şi-au văzut ursitul.

Mâine, românii îşi aniversează Ionii şi Ioanele. Şi în sfârşit, vor renunţa la mesele încărcate, la musafiri, la festine. Îşi vor relua cursul normal al vieţii. Asta până de … Paşte, cel mai devreme. Drept este că pentru mine sezonul de sărbătoare nu s-a încheiat, ci chiar se va prelungi până în 13, o dată cu aniversarea celor 24 de ani ai fratelui meu. Un continuu festin … De-ar fi mereu aşa! Cu toate acestea, este destul de dificil să petreci în mod continuu, parcă nu te mai poţi urni din loc!

E drept că forfota din magazine nu a încetat încă..Chiar şi în această după-masă, parcarea de la Lotus Center era, evident, plină ochi, de parcă nu ne mai săturăm de atâtea cumpărături! Magazinele sunt în continuare pline şi asta cu atât mai mult cu cât pe 15 ianuarie se dă din nou startul la reduceri. Oricum, cele mai multe magazine au diverse promoţii şi oferte, pentru a atrage chiar şi în al doilea an de criză, mulţi clienţi. Am dat peste o mulţime de etichete roşii sau portocali (semn de reducere), ba mai mult toate aceste produse erau de calitate. Acum, tot ce ne plăcea în urmă cu câteva luni, dar ni se părea prea scump, le putem lua cu până la 80% reducere. Nu sună rău deloc, nu?

Până una, alta, să ne trăiască toţii cei care mâine îşi aniversează ziua de nume (în special dintre cei locali): de la tata la politicieni, ziarişti, ingineri şi toţi ceilalţi din alte categorii. “Ioane, Ioane, toată lumea doarme, nu mai eu nu pot să dorm … “.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s