Copilul de pe Marte

Posted on

Desigur că răceala s-a instalat din nou peste mine, la nici măcar o lună de la precedentă. Normal, că în situaţii de acest fel, nu poţi decât să stai în pat, să citeşti o carte bună, să vizionezi un film şi din când în când să scrii ceva pe blog, atunci când puterea îţi permite.

Ca atare, pe lângă cartea lui Coelho, am avut timp şi de un film bun, avându-l în rolul principal pe carismaticul John Cusack. Noroc cu HBO!

Povestea filmului, preluată de pe Cinemarx, se prezintă astfel:

” “Martian child” este o dramă romantică ce il are in centrul acţunii pe David Gordon, un scriitor de literatură science-fiction care suferă încă cumplit din cauza decesului survenit in urma cu doi ani al soţiei sale Mary şi care, pentru a depăşi acest episod tragic din viaţa sa, decide să il adopte pe Dennis, un băţetel ciudat in varsta de 6 ani care pretinde că vine de pe planeta Marte.

Cu toate că sora sa Liz, agentul sau Jeff şi chiar un angajat al fundaţiei de plasament il avertizeaza pe David cu privire la faptul că nu este pregătit să devină părinte al unui copil atât de ciudat, care este ţinta batjocurii colegilor lui deoarece işi petrece cea mai mare parte a timpului inchis intr-o cutie uriaşă de carton pentru a se feri de razele soarelui şi poartă o centură grea formată din baterii pentru a fi sigur că legea gravitaţiei acţionează asupra lui şi îl ţine legat de pământ, scriitorul se simte irezistibil atras spre nefericitul băieţetel, în care se răgaseşte pe sine insuşi. Incurajându-l pe micuţ să se comporte intotdeauna exact asa cum simte, David este prins treptat in fantezia acestuia şi incepe să se intrebe dacă nu cumva copilul chiar are provenienţă marţiană pentru că o serie de intamplari ciudate se petrec după venirea acestuia in casa lui.

Oricare ar fi adăvarul, este evident că viata lui David Gordon s-a schimbat in bine dupa intâlnirea pe care i-a ocazionat-o destinul cu Dennis şi a învăţat să fie un tată responsabil, iubitor şi plin de grijă.  Filmul este ca si un referat  care  il face  un elev ca o temă pe mâine şi nu prea are idei  prea  bune”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s