Posted in Filme

Cutia

Aseară am vizionat, de acasă, un film care rulează acum la Hollywood Multiplex. Se numeşte “The Box” şi o are ca protagonistă pe frumoasa Cameron Diaz.

Conform site-ului CINEMAGIA, filmul se prezintă în felul următor:

“Ce-ar fi dacă ţi-ar da cineva o cutie cu un buton, care, odată acţionat, ţi-ar aduce un milion de dolari… dar simultan, ar lua viaţa unei persoane pe care nu o cunoşti? Ce-ai face? Şi care ar fi consecinţele?

Este anul 1976. Norma Lewis (CAMEROB DIAZ) este profesoară la un liceu particular, iar soţul ei, Arthur (JAMES MARSDEN) este inginer la NASA. Sunt, în toate privinţele, un cuplu al clasei mijlocii, ce trăieşte o viaţă obişnuită într-o suburbie, împreună cu fiul lor… până când, un tip misterios, cu o faţă oribil desfigurată apare la uşa lor (FRANK LANGELLA) şi le face o propunere: cutia.

Având numai 24 de ore pentru a face alegerea, Norma şi Arthur se confruntă cu o dilemă morală. Curând, cei doi descoperă că ramificaţiile deciziei lor sunt imposibil de controlat şi că se extind asupra propriei lor vieţi şi destin.

„The Box” are la bază o povestire clasică „Button, Button” de Richard Matheson. A fost adaptată pentru ecran şi regizată de Richard Kelly, al cărui film SF „Donnie Darko” a fost nominalizat cu Grand Jury Prize la Sundance Film Festival. Filmul a fost prezentat la câteva festivaluri în jurul lumii şi a fost distins cu o nominalizare la Independent Spirit Award  pentru cel mai bun film şi cel mai bun scenariu. “.

Mi-a plăcut mult şi cred că merită vizionat de către pasionaţii de thrillere.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s