Posted in Carti

Manualul Războiului Luminii

Spuneam într-un post mai vechi că suntem consideraţi generaţia devoratoare de Coelho. Ei bine, dacă aşa stă situaţia, am luat la rând o altă carte a lui şi anume “Manualul Războiului Luminii” (prima carte de-a lui pe care am citit-o este “Alchimistul”). De altfel, mi-am propus ca măcar o dată pe săptămână să citesc o carte nouă. Manualul acesta al lui Coelho, este în fapt un şir lung de cugetări, în care m-am regăsit de cele mai multe ori. Este o lectură plăcută şi accesibilă oricui.

Conform Humanitas, cartea se descrie în felul următor:

“Manualul războinicului luminii este o culegere de gânduri filozofice şi poveşti care îi vor încânta pe căutătorii de pretutindeni.

Un războinic al luminii nu-şi petrece zilele încercând să joace rolul pe care i l-au ales alţii. Un războinic al luminii nu-şi pierde timpul ascultând provocări; el are un destin de implinit. Un războinic al luminii îşi cunoaşte defectele, dar îşi cunoaşte şi calităţile. Un războinic al luminii face întotdeauna tot ce-i stă în puteri şi aşteaptă acelaşi lucru de la ceilalţi. Ştie că şi cea mai îndepărtată stea din Univers se oglindeşte în lucrurile din jurul lui.

Manualul războinicului luminii este o invitaţie pentru fiecare dintre noi să ne trăim visul, să acceptăm incertitudinile vieţii şi să ne ridicăm în întâmpinarea destinului nostru unic. În stilul său inimitabil, Paulo Coelho ne ajută să descoperim războinicul luminii din noi.

În scurte pasaje pline de inspiraţie, suntem invitaţi să pornim pe calea războinicului: cel care apreciază miracolul de a fi in viaţă, cel care accepta eşecul şi cel a cărui căutare îl face să devină ceea ce doreşte să fie.”

Prin această carte, autorul a reuşit să îmi releve câteva din calităţile Războinicului Luminii. Bună carte!

2 thoughts on “Manualul Războiului Luminii

  1. Pingback: Zahir « EFEMERIDE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s