Cu mănuşi

Posted on Updated on

Câteva zile mi-a luat să mă delectez cu o carte despre maniere. Nu este vorba de vreun cod al bunelor maniere sau cel puţin nu asta se doreşte, ci este în fapt o carte scrisă de un specialist în comunicare, Mihaela Nicola, care prezintă lucruri mărunte de conduită, pe care noi le luăm în considerare mai mult sau mai puţin. Este o carte pe care am luat-o cu ocazia ediţiei de ianuarie a Schimbului de Cărţi, despre care am ştiut din prima clipă că îmi va plăcea.

Într-o lume nebună, în care cei mai mulţi au uitat regulilele de a te comporta în societate, în familie, între prieteni, la şcoală sau la job, autoarea vine cu o serie de sugestii sau remindere care ne duc cu gândul spre o lume civilizată, spre acea lume în care cu toţii (sau cei mai mulţi) ne-am dori să trăim.  
“M-a bucurat şi m-a stimulat succesul volumului anterior. Şi mai ales m-au mobilizat mesajele pe care le-am primit în ultimul an, sute de e-mailuri şi copleşitor de multe reacţii pe care le generează articolele mele lunare din revista Elle. Căutarile oamenilor m-au inspirat şi m-au determinat să împartăşesc din experienţele şi cunoştinţele personale în materie de maniere elegante. Cititorii îsi doresc modele de atitudine şi o lume mai frumoasă, iar eu îi invit s-o construim, împreună, «cu mănuşi».“ declară scriitoarea, conform HUMANITAS.

Advertisements

2 thoughts on “Cu mănuşi

  Ciprian said:
  1 February 2010 at 13:11

  Stiu ca e gresit sa judeci o carte dupa coperta, insa mi se pare foarte… roz. Ma astept sa si scrie pe spate “Recomandata de revista Tabu”.
  Autoarea vorbeste despre “cititori”, dupa cum ai spus, dar ma intreb cati barbati au achizitionat cartea. Putem sa fim si realisti si eleganti in acelasi timp, nu?

  La mai multe (carti citite)!

   Alina Gâdoiu responded:
   1 February 2010 at 22:58

   E o carte foarte buna, ce merita citata atat de femei, cat si de barbati. Poate ne vom aminti de bunele maniere … macar asa, din cand in cand!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s