Posted in Funny

Halal ce ziare vom citi …

Recunosc, sunt abonată pe mai multe grupuri Yahoo de discuţii: de ONG-uri, de colegi de la Calculatoare din anii mai mici, de diverse teme abordate. Mai mult, am acces la discuţiile studenţilor de la Jurnalism (anul III) din Oradea.

Un anunţ făcut de o studentă (viitoare jurnalistă cu acte în regulă) suna cam aşa (din politică de confidenţialitate voi reda doar partea importantă a mesajului):

“15.02.10-19. 02.10-!! Sesiune de restante(ve- ti trece pe la secretariat si va ve-ti interesa cand aveti programate examenele pt restante,ora, data,exacta)”

… şi se încheie cu un sfat: “pentru mai multe informatii ma puteti intreba pe mine, sau secretarele (bineinteles sa vorbiti cum trebuie ca sa puteti primi si ce doriti!)”

Mesajul de mai sus mi-a amintit de un paragraf dintr-o povestioară hazlie din cartea Welcome to My Paradise a lui Lucian Cremeneanu (pe care îl salut acum în orice loc din lume ar fi) şi anume : “Halal ce ziare vom citi”!

4 thoughts on “Halal ce ziare vom citi …

  1. Din pacate, sunt viitorii vostri colegi de breasla. Sau, nu neaparat, fiindca nu toti cei care termina un anume profil vor lucra in acel domeniu … Ce trist!

 1. Scriu comentariul ca viitor absolvent de jurnalism, pentru ca ma simt foarte „ca in romania” cand vad ca se prezinta doar partea negativa a unui fenomen.
  Daca cineva citeste acest material – in felul in care l-ai scris -, apoi acel cineva ma intalneste pe strada si ii spun ca sunt student acolo, n-ar avea oare tendinta sa generalizeze? Si uite asa se creeaza reputatie proasta pentru o institutie, o clasa sociala, o tara. Asta imi aminteste de summit-ul NATO de la Bucuresti, cand jurnalistii francezi i-au lasat pe militari cu ale lor si au fugit la vanatoare de tigani pe la periferia capitalei.

  Stimati colegi, macar intre noi…

  P.S. d-au o bere pentru cine i-mi gaseste greseli in exprimare. Daca tot suntem gazetari si exprimarea noastra va fi etalon pentru urmatorul DOOM.

  (no offence, alina; e pentru cititorii tai comentariul, nu sa te atac in vreun fel)

  1. Stiu foarte bine la ce te referi. Din nefericire, ni se pun etichete fara macar a putea arata cine suntem in fapt. Fie ca termini Jurnalism, Stiinte Economice, Calculatoare sau orice altceva, intotdeauna va exista o oaia neagra pentru care se va face o generalizare si toti devenim egali.

   Am dat acel exemplu, fiindca nu mi se par firesti acele greseli gramaticale. Una e sa te gandesti cand scrii cu un “i” si cand cu doi “i”, si alta e sa nu cunosti sa conjungi un verb in anul III de Facultate la Jurnalism. Inteleg ca s-a scos examenul de admitere la gramatica, dar pana in anul III au mai fost multe alte examene si totusi … nicio masura luata. Si iata, cum inca o generatie de absolventi mai iese de pe bancile scolii si vom citi ziare scrise de ei si corectate de redactori sefi mai experimentati. Ulterior, ei, la randul lor, vor ajunge redactori sefi si atunci cred ca ma voi feri sa mai citesc ziare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s