Cine v-a dat carnetul, copii?

Posted on

Pur şi simplu mi-e greu să înţeleg ce se întâmplă în acest oraş. Vorbeam adineaori de liniştea ce se va lasă dacă cluburile se vor închide după ora 24. Sunt convinsă că distracţia va continua, fie la alţii acasă, fie prin centru … oriunde. Pentru că tinerii sunt dornici de distracţie, indiferent cum ar fi ea. Poate chiar şi cursele de maşini vor deveni tot mai mult un element al distracţiei. Noaptea, în Oradea, dar cred că este valabil în orice locşor din ţară, nu mai există reguli de circulaţie, semafoare, stopuri. Totul se petrece după bunul plac, după numărul de cai puteri, după funcţia pe care ocupă tata în stat.

În doar 2 seri consecutive, am trecut prin palpitaţiile unor potenţiale accidente, din neglijenţa, lipsa de atenţie sau poate cunoştinţe, ale acestor şoferi. Fie că au depăşit cu mult vârsta de pensionare, fie că sunt novice în ale condusului, aceşti aşa-zişi şoferi devin un pericol public şi deopotrivă o spaimă a tuturor şoselelor. Mă întreb cum ajung să îşi ia permisul? Cum poate un poliţist normal să accepte mită, să închidă ochii şi să lase astfel de personaje să pună în pericol siguranţa participanţilor la trafic?

Îmi este groază să ies seara pe străzi. Sunt doar câteva atribute ce descriu traficul: maşini de fiţe şi mulţi cai putere, muzica dată la maxim (manele sau house), cocalari şi piţipoance şi cât mai multă viteză. Desigur că atenţia lipseşte cu desăvârşire, fiindcă în fond, la ce ne trebuie? Amenzile se plătesc, asigurarea îţi acoperă costurile reparaţiei … iar cu problemele de sănătate rezolvi cumva! Asta în cazul în care scapi teafăr …

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s