Oradea cea liniştită

Posted on Updated on

Pentru că prin prisma activităţii mele la Zile şi Nopţi, ne axăm foarte mult pe recomandări de localuri, restaurante şi cluburi orădene, nu pot să nu recunosc faptul că mă îngrijorează decizia primarului Ilie Bolojan de a introduce o taxă pentru orice local care vinde băuturi alcoolice şi le ţin deschise după ora 23, în timpul săptămânii, respectiv ora 24, în weekend. Suma nu este deloc de neglijat şi atinge pragul de 4000 ron/oră/an, ceea ce mi se pare exagerată şi va determina proteste ale managerilor de localuri de specific. Ei vor fi nevoiţi să aleagă: fie îşi vor ţine localurile deschise şi după orele mai sus amintite şi astfel vor plăti zeci de mii de lei / ore, fie le vor închide când ceasul va arăta miezul nopţii, caz în care numărul clienţilor va scădea simţitor, prin prisma faptului că după aceste ore tinerii îşi fac simţită prezenţa.

Zău că nu înţeleg de ce s-au luat aceste decizii. Şi aşa în Oradea nu se întâmplă prea multe lucruri, dacă pui atâtea taxe, vom ajunge un oraş al liniştii … al mult prea multei linişti. Tu ce crezi?

sursă foto: Răzvan Chiriac

Revin cu un update la acest post. Suma de 4000RON/an, se refera sau calculează astfel: dacă un club decide ca programul să continue încă 6 ore după ora 24, asta înseamna 4000×6’24.000 RON. Dar această sumă se plăteşte pe parcursul unui an întreg, ceea ce mi se pare deja o veste mult mai liniştitoare pentru patronii localurilor!

Advertisements

4 thoughts on “Oradea cea liniştită

  ghita said:
  5 February 2010 at 23:40

  hmm … cat costa o sticla de sampanie intr-un club si cat costa la un ABC??… nu cred ca preturile sunt la fel … preturile din club ,la bauturi, sunt oricum umflate fara sens …patroni de cluburi pot introduce taxa la intrare si asha se echilibreaza balantza…parerea mea…

  Alina Gâdoiu responded:
  6 February 2010 at 09:08

  Si eu cred ca vor impune o taxa modica de intrare, dar oricum pana la a ajunge la 4000RON/ora, mi se pare foarte mult si profitul scade simtitor. Intuiesc ca, cele mai multi cluburil isi vor inchide portile dupa (cel tarziu) ora 2, fiindca nu vor fi capabile sa se sustina. Din cate am inteles deja, Blue Monday II se inchide …

  dennis said:
  8 February 2010 at 17:32

  inca de pe vremea cand mai eram la oradea era vorba ca se va da stingerea la ora 24 sau 00 sau 12 noaptea si tot nu s-a luat nici o masura.

   Alina Gâdoiu responded:
   8 February 2010 at 23:28

   Si totusi am tendinta sa cred ca se va dovedi a fi realitate. Te anunt de schimbari!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s