Semiramis Café sau cafeaua servită la etaj

Posted on

[articol publicat în revista Zile şi Nopţi, 5-19 februarie 2010]

Semiramis Cafe face parte din categoria aceea de localuri aflate sub Pasajul Vulturul Negru, localuri care conferă fineţe şi un plus de eleganţă acestui obiectiv turistic orădean. Localul se prezintă pe două nivele (parter şi etaj), deosebit de frumos amenajate şi primitoare pentru noi, cei care vrem să ne petrecem timpul cu prietenii sau pentru cei care îşi plănuiesc o întâlnire de afaceri într-un loc ferit de ochii curioşilor.

Atunci când ajung în Semiramis, aleg întotdeauna să săvurez un ceai, o cafea, un cappucino sau alte delicii, sus, la etaj.  Poate şi prin prisma peisajului văzut de la înălţime. Poate pentru intimitatea locului. Poate … din multe alte motive. De fiecare dată, Semiramis mă duce cu gândul spre cafenele occidentale, spre minunăţia de a savura o băutură alături de prieteni sub pasaje cochete. Chiar mai mult, este locul care te ajută să-ţi păstrezi legătura cu prietenii, pentru că ai acces gratuit la internet, via hotspot (doar nu vrem să pierdem contactul cu HI5, Twitter sau Facebook, nu e aşa?).

În plus, Semiramis îmi aminteşte de zilele calde de vară, când mesele sunt scoase afară pentru a ne întâmpina să zăbovim preţ de câteva clipe sau ore, sub cupola pasajului. Aştept să vină vară, să stau pe terasă şi să mă delectez cu un cocktail de sezon. Dar până atunci mă conformez cu anotimpul friguros şi profit de ceaiul sau cafeaua caldă servită la Semiramis, acolo sus, la etaj.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s