Posted in Recomandari

” Cum poţi să îţi clădeşti cariera pentru a avea rezultatele dorite?”

de Adi Sereş, vicepreşedinte departament Comunicare — AIESEC

AIESEC Oradea organizează o pregătire pe tema “Planificarea Carierei”, susţinută de către Cristi Seidler, business manager de dezvoltare  la o mare firmă de recrutare, ADECCO-Resurse Umane.

Această pregatire va avea loc joi, 25 februarie, în Aula Magna a Universităţii din Oradea, cu începere de la ora 18:00.

AIESEC a sesizat această nevoie în rândul studenţilor, care par a fi destuli de nesiguri cu privire la viitorul lor profesional de după terminarea facultaţii.

,, În agitaţia de dinainte de absolvire, fiind student eşti tentat să sari pe prima ofertă de loc de muncă fară să te gândeşti la implicaţiile pe termen lung. Dar să sari făra să te uiţi poate aduce mai multe neplaceri pe parcursul vieţii pentru că te poţi bloca într-o carieră ce nu iţi aduce satisfacţii. De aceea este important să iţi creezi un plan cât mai devreme. De fapt experţii spun cu cât mai repede cu atât mai bine.

Conceperea unui plan face diferenţa între a obţine ceea ce doreşti şi speranţa de a obţine.

Poţi să te gândeşti ca datorită facultaţii alese ai deja un fel de plan. Dar, in realitate, majoritatea oamenilor ajung să lucreze în alte domenii decât cele pentru care au o diplomă. Statisticile ne arată că oamenii işi schimbă cariera de 5 ori pe parcursul vieţii. Parte ce se datorează faptului că majoritatea oamenilor nu petrec timp la început pentru a-şi crea un plan de carieră.

Şi chiar dacă ajungi să lucrezi în domeniul pentru care te-ai pregătit, trebuie să ştii în ce poziţie vrei să lucrezi. De exemplu, un student la Facultatea de Electronică poate ajunge să facă vânzări de echipamente electrice, in locul proiectării de echipamente electronice. Cineva care spera să devină profesor poate ajunge să lucreze la crearea de software educaţional.

Mulţi oameni fac aceste descoperiri la jumătatea carierei lor. Dar, dacă iţi aloci timp pentru a-ţi proiecta cariera înainte să te arunci în câmpul muncii, ai putea sa te scuteşti de o gramada de insatisfacţii şi ani pierduţi. “ – spune Simona Bandulă, coorodonatorul acestui eveniment.

Studenţii vor avea ocazia să participe la o pregătire gratuită, care va fi foarte interactivă si cu aplicabilitate practică în domeniul profesional.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s