Posted in Relatari

Avem di tăti

Era şi cazul să mai consemnez ceva pe blog. Ceea ca va apărea mai jos e o înşiruire de lucruri ce mi-au fost date să le remarc în ultima perioadă şi despre care nu am apucat să scriu.

Azi e Dregobetele, adică Sărbătoarea Iubirii la români. Azi sunt singură, aşa că am dat o raită pe la Lotus să văd ce mai e nou pe acolo. Beatrice era gazda unui concurs, jumătate din mall este închis pe motiv de renovare (însă se zvoneşte că acele magazine ar fi dat faliment), lume destul de multă … adică mulţi iubăreţi, şi multe magazine care ne întâmpinau cu mari reduceri de preţ. Eu mi-am luat o bluză elegantă de la ORSAY la un super preţ (19,99 RON!). Apoi mi-am amintit de multele drumuri pe care le-am făcut în ultima perioadă …

Astfel că la job, taskurile mi s-au triplat şi am ajuns să fac de toate. Tot mai des, dau nas în nas cu instituţiile publice şi mă CONSTERNEZ de tot CEEA CE VĂD. Ce m-a bulversat foarte tare este sistemul de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, recent mutat pe lângă universitate. Deşi foarte modernă clădirea, ai zice că s-au cam conformat la standarde europene. Şi chiar aşa ţi se pare şi când ajungi înăuntru, când eşti întâmpinat de un ecran tip touchscreen care îţi generează numărul de ordine. Vezi numărul 588 şi te uiţi la restul afişoarelor şi cel mai mare arată … 560! Ai ce aştepta. Între timp, plăteşti ce mai ai de plătit (cozi interminabile şi oameni care par să îşi piardă răbdarea, nişte femei scârbite de viaţă pe post de funcţionare) şi tot aştepţi. Şi observi … discrepanţa între sistemul cu touchscreen şi faptul că toţi contribuabilii vin cu documentaţia pe …. DISCHETĂ!!! Pur şi simplu pentru mine este ŞOCANT să văd aşa ceva. Nu am mai folosit dischetă de pe vremea când eram la liceu, adică de mai bine de 8 ani, iar pentru ei acest instrument de transmitere de date este vreo inovaţie. PENIBIL.

Ce am mai observat astăzi? Că în Oradea lipseşte un ziar/revistă tip CANCAN. Ei bine, azi am văzut-o pe pedelistă portocalie, Adelina Coste, într-un frumos pardesiu roşu de culoarea sângelui, plimbându-se firav pe lângă primărie. Ce mişto!

Multe am mai observat … gropi cât cuprinde, Selina care face treaba în batjocură şi ne distruge maşinile … Un oraş într-o continuă modernizare ai zice!

În fond, avem di tăti.

4 thoughts on “Avem di tăti

  1. Eu cred ca este foarte bine ca sunt pe discheta si nu pe hartie si in plus este destul de greu ca persoanele varstnice sa devina experte in ale calculatorului.

    pupici 🙂

  2. Sa stii ca am folosit in acest an.
    Poate acele persoane care vin cu informatiile pe discheta au un calculator vechi si nu au posibilitatea financiara de a-si cumpara un calculator cu CD/DVD/Blue-ray writer/USB 2.0.
    Persoanele mai in varsta nu vor investii intr-un calculator nou si in plus ce sa faca cu un calculator nou care sa aiba DVD/Blue-ray?
    In fine, discutia e interesanta si lunga 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s