Posted in Interviuri, Oameni deosebiti

Vlad Popovici: “Pentru 2010, vrem să creştem sustenabilitatea în cadrul organizaţiei AIESEC Oradea”

[articol publicat în revista Zile şi Nopţi, 19 martie – 2 aprilie 2010]

 La doar 20 de ani, Vlad este preşedinte al AIESEC Oradea. AIESEC Oradea a luat fiinţă în 1996 şi face parte din asociaţia AIESEC, cea mai mare asociaţie studenţească la nivel mondial, prezentă în 107 ţări. De când au apărut pe plan local „Am fost prezenţi în mediul studenţesc prin proiectele pentru studenţi pe care le desfăşurăm. Pe lângă aceasta, în fiecare an am oferit tinerilor din Oradea şansa să facă stagii de practică plătită în străinătate”, completează preşedintele nou ales.

Vlad, de ce ai ales să te implici în AIESEC Oradea?

Din motive personale, am rămas la facultate în Oradea (Ştiinţe Economice), deşi voiam să studiez în Cluj. După primele săptămâni de şcoală, am realizat că vreau să fac ceva în plus. M-am angajat. Ulterior, la invitaţia unui prieten, în octombrie 2008, am intrat în AIESEC Oradea. Timp de trei luni, le-am făcut pe toate. Apoi, am renunţat la job şi m-am implicat activ în cadrul organizaţiei. Astfel că, în ianuarie 2009, am fost ales vicepreşedinte pe departamentul vânzări, iar un an mai târziu, preşedinte (conducerea se schimbă anual, pe bază de propunere plan acţiuni şi voting din partea membrilor).

 Care sunt planurile tale, hai să le spunem măreţe, pentru mandatul tău?

2009 a reprezentat, pentru AIESEC Oradea, un an plin de rezultate foarte bune pe plan local, datorită activităţilor desfăşurate şi a colaborărilor cu alte organizaţii. În tot acest timp, am participat la conferinţe de pregătire regionale şi naţionale, care au avut asupra mea un efect emoţional foarte puternic. Pentru 2010, planurile organizaţiei sunt orientate spre trei direcţii: procese interne, dezvoltarea membrilor şi dezvoltarea proiectelor. Vrem să creştem sustenabilitatea: oamenii care rămân după noi să crească, profesional vorbind, foarte mult.

 La final de interviu, dacă ar fi să te descrii în doar trei cuvinte, care ar fi acelea?

Ambiţios, perseverent şi extrem de motivat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s