Omul scai

Posted on

Despre omul scai, vreau să scriu de ceva vreme. În fapt, am făcut o cercetare îndelungă şi în sfârşit am reuşit să adun suficiente informaţii pentru a-l descrie. Omul scai există în viaţa fiecăruia dintre noi. Fie că îl cunoaştem în timpul anilor de şcoală, fie în cercul de prieteni sau la servici, el există. Nu poţi să scapi de el sau şi dacă scapi de el, apare un altul şi tot aşa. Practic, este un cerc vicios din care nu prea ai cum să scapi.

De-a lungul anilor am cunoscut o mulţime de astfel de oameni. Ei pot fi asemuiţi şi cu linguşitorii, fiindcă se bagă pe sub pielea ta, doar pentru a-ţi intra în graţii şi a-şi atinge scopurile. Se poate ca apoi să dispară şi să te fericeşti pe tine că ai reuşit să te descotoreseşti de un scai nedorit. Însă bucuria nu poate dura prea mult, fiindcă de abia ce răsufli uşurat că apare altul. Şi mai ager, şi mai mult lipsit de scrupule, gata-gata să se facă şi frate cu dracul numai să treacă puntea.

Omul scai apare atunci când te aştepţi mai puţin şi mai ales de unde nici nu te aştepţi. La început, pare foarte drăguţ şi amabil, dar pe măsură ce ajungi să îl cunoşti devine agasant şi obositor cu ideile şi obiceiurile sale.  Practic, orice am face nu vom scăpa niciodată de oamenii scai. Ei sunt omniprezenţi, peste tot şi nicăieri. Şi în fond, rău cu rău, dar mai rău fără ei. Dacă ei nu ar mai fi, ne-am plictisi, nu e aşa?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s