Posted in Interviuri, Oameni deosebiti, Zile si nopti

Sebastian Mazilu: „Vreau să mă fac cunoscut graţie caricaturilor pe care le realizez”

[articol publicat în revista Zile şi Nopţi, săptămâna 2-19 aprilie 2010]

Sebastian Mazilu, alias Designerul, este unul dintre cei mai cunoscuţi bloggeri orădeni. Ce îl distinge de ceilalţi este faptul că pe blogul său (www.designerul.com) vom găsi caricaturile unor personalităţi deja cunoscute. Deşi de profesie este jurnalist, se consideră un „artist neînţeles” şi „mă mândresc cu o soţie înţelegătoare care trece cu vederea peste toanele mele”. Printre realizările sale se numără: pe vremea campaniei electorale locale a avut plăcuta surpriză să apară în jurnalele de la PRO TV şi în Evenimentul Zilei, cu caricaturile realizate pe aceasta temă.

 1. De unde numele blogului, adică Designerul?

Pseudonimul „Designerul” a fost preluat de la o fostă colegă de pe vremea când lucram la Jurnalul Bihorean, ca tehnoredactor şi designer. După ce am primit primul meu domeniu designerul.com, m-am pus serios pe desenat caricaturi şi vreau să mă fac cunoscut graţie lor. De curând am lansat cu ajutorul celor de la smartghifts.ro din Sibiu şi un magazin virtual, cu ajutorul cărora doritorii îşi pot achiziţiona diverse produse cu caricaturile mele.

2: Cum ai concepe un top 3 al personajelor caricaturizate de tine?

Un prim loc l-ar ocupa personajele politice din peisajul „mioritic”: Ilie Bolojan, Cseke Attila, dar şi Traian Băsescu, Elena Udrea, Mircea Geoană, Emil Boc sau Gigi Becali, urmaţi de cei internaţionali ca: George W. Bush, Barack Obama sau Hillary Clinton. Pe locul doi s-ar clasa personajele din bloggosfera naţională: Zoso, Arhi, Blogatu sau Orădeanul, şi în al treilea rând, diverse subiecte mondene.

3: De curând ai finalizat şi un calendar al bloggerilor. Cum ţi-a venit ideea şi cum a fost el primit de către personaje?

Din simpla dorinţă de a avea un altfel de calendar cu blogării pe care îi urmăresc şi pe care, în mare măsură, îi şi cunosc. O primă reacţie a fost una pozitivă, chiar dacă s-au găsit şi nemulţumiţi, aşa cum era de aşteptat. Mulţi nu au înţeles criteriul de bază pentru care am făcut selecţia. Însă, calendarul a fost scos la vânzare în scopuri caritabile, iar suma obţinută din vânzarea acestuia a fost donată unui copil nevoiaş

5 thoughts on “Sebastian Mazilu: „Vreau să mă fac cunoscut graţie caricaturilor pe care le realizez”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s