Posted in Relatari

Χριστός ανέστη

Χριστός ανέστη adică, mai precis, Hristos Anesti şi înseamnă “Hristos a Înviat” şi vine din limba greacă. Nu am cum să uit această traducere, fiindcă acum trei ani, în timpul stagiului bursei ERASMUS de la Atena, îl vedeam peste tot, timp de 40 de zile, cu precădere pe afişajele mijloacelor de transport în comun.

Da, Hristos A Înviat! Adevărat a Înviat. Sper că aţi avut parte de o prima zi de Paşte, liniştită, aşa cum vi-o doreaţi. Ştiu că pentru noi, românii, a mânca este sinonim cu sărbătorile, şi parcă acum mai mult decât niciodată, ne aşezăm la masă cu orele şi tot gustăm bucatele şi degustăm băuturile fine, puse la păstrare, tocmai pentru astfel de evenimente, cu atât mai mult cu cât Postul Paştelui a fost unul lung, iar acum e vremea revanşei!

Eu, sper, totuşi că nu uităm şi de mişcare. Cel puţin, în ceea ce mă priveşte, sigur nu am uitat. Dacă până nu demult, nu acordam prea multă atenţie mişcării (mă refer la ultimii 3 ani de când îmi desfăşor cea mai mare parte a activităţii într-un birou, şi mai puţin pe teren), acum lucrurile s-au schimbat.

După mai multe controale medicale, care au arătat că am o greutate mult peste media normală ce mi se cuvine, am început să intru în sperieţi. Probabil că dacă medicii nu erau atât de categorici, nu aş fi luat aceste măsuri drastice. Ce este cel mai trist este faptul că în ultimii 3 ani, am “reuşit” să pun nu mai puţin de 15 kg, fapt pe care l-am semnalat mult prea târziu. Venise vremea să fac ceva în sensul acesta, altfel riscam să ajung cu adevărat obeză.

Concret: m-am apucat de sală (din octombrie anul trecut), astfel că, în limita timpului meu, merg cel puţin de 4 ori pe săptămână la Spinergy, iar în cazul în care nu ajung sau cel al zilelor libere, îmi menţin energia cu ajutorul unui stepper, pe care l-am primit cadou de 8 martie. Graţie lui nu simt lipsa orelor de sport şi mă ţin cu dinţii să am cel puţin 30 de minute de mişcare zilnică pe zi, pentru o viaţă sănătoasă. Am şi uitat de febră musculară! E drept că la început, o oră de sport mi se părea un calvar, dar acum, chiar şi după 2 ore aş mai avea energie pentru cel puţin una, însă vorba aceea “ce este mult strică”. În plus, acestor ore de sport, li se adăuga cel puţin o zi pe săptămână de înot într-un bazin cu apă termală.

Nu pot să spun că am un regim alimentar strict, însă este cert că nu ţin seama de dietele tip: “Slăbeşti 7 kg într-o săptămănă”, care pe termen scurt pot da rezultate, însă pe termen lung, pot produce un efect opus celui aşteptat.

Iar vestea bună este că, cel puţin în ultimele 4 luni, am dat jos 6 kg.” Conform spuselor medicilor, mai am de lucrat între 9-15 kg, pentru a mă încadra în standardul corect şi a-mi rezolva problemele de sănătate cu care mă confrunt. Oricum, ideea este să nu ne lăsăm vrăjiţi de bunătăţile de pe masa de sărbători sau dacă tot ne abatem de regulă, măcar să o facem cu înţelepciune şi desigur, cu mişcare.

Să auzim numai de lucruri frumoase.

Un Paşte Fericit!

2 thoughts on “Χριστός ανέστη

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s