Posted in Guest post

Studenții din India ne ajută să protejăm mediul

de Răzvan Isai

În perioada 21 Aprilie – 16 Mai AIESEC Oradea desfăşoară proiectul Sustainability Education Program în colaborare cu The Royal Bank of Scotland. Acest proiect are ca temă Educaţia de mediu şi este format din seminarii şi sesiuni atât teoretice cât şi practice. 

Ceea ce îl deosebeşte pe acest proiect de altele este faptul că sesiunile şi cursurile teoretice vor fi ţinute de cele două studente din India, Shalaka Thakur şi Nandita Kotwal, care au venit în România  prin intermediul programului Exchange, un program de schimb internaţional de experienţă pe care AIESEC îl desfăşoară. Ele au participat timp de o săptămână la Bucureşti la ședinţe de pregătiri oferite de organizaţii non-guvernamentale în domeniu.

“Prepare to change the world ” este invitaţia adresată de AIESEC Oradea către toţi studenţii orădeni. Pentru ca o persoană sa realizeze o schimbare a lumii din jurul său mai întâi trebuie sa se schimbe pe sine însuşi. De multe ori puşi în faţa unui lucru măreţ precum schimbarea lumii fiecare persoana se întreabă ” Ce pot să fac eu ?”, ” Cum să le explic celorlalţi că acest lucru numit reciclare este important? “. Toate aceste întrebări şi altele îşi vor găsi răspunsul în sesiunile din cadrul proiectului, de asemenea fiecare participant va avea şansa  să cunoască altă cultură şi să servească o porţie de internaţionalism.

Seminariile şi sesiunile de pregătire vor fi pe diferite teme precum: responsabilitatea personală, schimbări climatice, dezvoltare durabilă, responsabilitatea socială a companiilor şi impactul social. Pe langă faptul ca studenţii vor învăţa elemente teoretice, vor avea şansa să le şi pună în aplicare deoarece fiecare student, făcând parte dintr-o echipă va realiza un proiect cu una din temele enumarate mai sus. Cele mai bune proiecte vor fi premiate în urma unui concurs. La finalul proiectului fiecare student va primi o diplomă de participare.

Shalaka Thakur şi Nandita Kotwal venite tocmai din Mumbai,  pentru a participa la proiectul Sustainabilty Education Program, au ales să se implice în acest proiect pentru că “există o problemă comună care ne uneşte pe toţi indiferent de ţară” după cum a spus Shalaka în cadrul unei prezentări, astfel ele îndeamnă studenţii din Oradea să se alăture acestei iniţiative naţionale de a realiza o schimbare atât pentru ei înşişi cât şi pentru cei din jur şi mediul înconjurător.

AIESEC Oradea este unul dintre cele mai active organizaţii studenţeşti de la Universitatea din Oradea, format din studenți și absolvenți de la toate facultăţile din Oradea.

Începănd cu anul 1996, în cei 14 ani de existență, ne-am concentrat asupra activităţilor ce au în vedere dezvoltarea studenților, atat pe partea personală cât și pe partea profesională.

AIESEC iși concentrează principalele resurse în dezvoltarea de viitori lideri, care au un impact pozitiv asupra societăţii.

În ultimii 3 ani AIESEC Oradea a găzduit peste 100 de membri, a trimis peste 20 de tineri din Oradea  într-un stagiu de practică platită în străinătate, am adus peste 15 tineri ca să lucreze in companii, şcoli şi ONG-uri din Oradea, am desfăşurat peste 10 proiecte şi am organizat 5 conferinţe, de la cele locale pana la conferinţe naţionale.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s