Posted in Recomandari

GROW, noua atitudine în educaţie, ştie ce ai făcut în această vară

de Răzvan ISAI

Oradea, 1 iunie mai 2010 Grow este programul educaţional inovativ desfăşurat pe parcursul celor 4 ani de liceu la nivel naţional, singurul ce aduce studenţi internaţionali alături de liceeni în cadrul a trei ediţii pe an. Programul este organizat  de AIESEC şi Şcoala de Valori cu sprijinul Fundaţiei Dinu Patriciu.

  Grow a dat startul înscrierilor pe www.growedu.ro pentru ediţia 1.0 &1.1, din vara acestui an, adresată liceenilor aflaţi în clasele a X-a şi a XI- a. Această iniţiativă educaţională este o experienţă creată de pasiunea tinerilor şi expertiza specialiştilor în educaţie, cu scopul de a ajuta reprezentanţii unei generaţii să-şi dezvolte abilităţi, atitudini şi cunoştinţe, împreună cu studenţi străini veniţi în România ca voluntari prin intermediul programului de schimb internaţional al organizaţiei AIESEC.

Cu o abordare specifică pe fiecare an în parte, Grow, un program de anvergură naţională, se va desfăşura, în această vară, în 11 oraşe din România.

Proactivitate şi dezvoltare de atitudini, management de proiect, eficienţă personală, abilităţi de prezentare – simulări şi practica, valori personale şi valori culturale române sunt o parte din temele abordate în curriculum GROW pentru ediţia 1.0 & 1.1.

Programul Grow se desfăşoară sub forma unor ateliere de lucru interactive pe perioada a două săptămâni, susţinute în limba engleză. Elevii vor fi ghidaţi de studenţi străini antrenaţi de organizatori în cadrul unui program de pregătire pentru a asigura  consecvenţa abordării indiferent de oraş sau grupa de elevi. Miruna, participant în ediţia din primăvară dedicată clasei a IX-a povesteşte despre experienţa ei : “O idee strălucită. Aşteptam cu nerăbdare fiecare oră de Grow. Îmi place că reuşim să învăţăm ceva şi în acelaşi timp să ne şi distrăm. Am reuşit să învăţ unele lucruri care la şcoală nici măcar nu se predau. De exemplu, pot acum să organizez un proiect cum trebuie. Mi-a placut tot! În special studenţii din străinătate. Sunt persoane grozave cu care am reuşit să mă împrietenesc şi sper ca şi după ce se termină proiectul să păstrez legătura cu ei. În acelaşi timp, imi place că toţi trainerii sunt un amestec de culturi, cu care totuşi am reuşit să ne înţelegem, toţi vorbim aceeaşi limbă, engleza.”

În Oradea, AIESEC a lasat acestă oportunitate începând cu data de 28 Mai, liceenilor aflaţi în clasele a X-a şi a XI-a din 5 licee precum, C.N. “Mihai Eminescu”, C.N. “Emanuil Gojdu”, Colegiul Economic “Partenie Cosma”, Liceul Teoretic Aurel Lazar şi, ultimul, dar nu cel din urmă, C.N. Mihai Viteazul.

Promovarea se va încheia în data de 11 Iunie.

“Ca părinte, sunt foarte îngândurat legat de viitor. Am reţineri în ceea ce priveşte caracterul pe care mediul social îl poate forma în orice copil. De aceea, programul Grow şi toate iniţiativele educaţionale ale Şcolii de Valori sunt gândite să faciliteze dezvoltarea aspectelor ce astăzi lipsesc sau sunt lăsate la voia întâmplării, valori autentice, reale, în jurul cărora copii să-şi construiască alegerile de viaţă, de carieră şi începutul vieţii de adult” declară preşedintele Şcolii de Valori, Ştefan Pălărie.

Proiectul a fost modul perfect de a cunoaşte, mai în profunzime, generaţia tânără din România. Cât despre cursuri, au fost pe cât de serioase pe atât de amuzante, transformându-se în învăţare prin joc şi zâmbet. O altă oportunitate oferită de AIESEC a fost aceea de a organiza activităţi în afara orelor de curs, ceea ce ne-a oferit momente foarte frumoase într-un cadru informal, alături de elevi romani, mulţi dintre ei devenindu-mi prieteni.” îşi aminteşte Renée van Gerwe – student din Olanda participant în cadrul ediţiilor precedente.

Elevii de clasa a X-a şi a XI-a se pot înscrie până pe 11 iunie pe www.growedu.ro.

AIESEC este cea mai mare organizaţie de tineri la nivel internaţional, reunind 40 000 de membri din peste 100 de ţări şi teritorii. AIESEC reprezintă o platformă dedicată descoperirii şi explorării potenţialului de lideri al tinerilor în vederea transformării acestora în agenţi de schimbare ai lumii de mâine.

Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă. Punem sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.

Contact

Şcoala de Valori

Alexandra Dinu, Specialist Comunicare, alexandra.dinu@scoaladevalori.ro , 0726 385 492

http://www.scoaladevalori.ro

 AIESEC Romania

Daniela Tudor, Vicepreşedinte Comunicare daniela.tudor@aiesec.net , 0746 074 872

http://www.aiesec.ro

AIESEC Oradea

Isai Răzvan, Vice Preşedinte Comunicare razvna.isai@aiesecoradea.ro , 0748 566 351

http://www.aiesecoradea.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s