Posted in Cugetari

Keep walking …

Am meditat îndelung până am decis să mai scriu un post pe blogul meu. Nu este deloc uşor să îţi iei elan, să invoci imaginaţia şi să te apuci de scris. De fapt, poţi scrie orice, însă câtă relevanţă are ceea ce spui sau scrii?

O succesiune de întâmplări, de poveţe ale unor oameni înţelepţi, care îmi sunt aproape şi alături de care îmi face plăcere să mă înconjor, mi-au deschis tot mai mult ochii şi am început să văd dintr-o altă perspectivă lucruri pe care cândva le priveam diferit, însă eram convinsă că acela este unghiul din care trebuie văzute. Desigur, complet fals. Modul în care vedem lumea prin ochii noştri nu este întotdeauna corespunzător cu realitatea. Trebuie să ne lovim adânc cu realitatea pentru a înţelege adevărata lor semnificaţie.

Mă surprinde să descopăr că tot ceea cândva mi se părea extrem de important, acum este doar încă o chestie mică printre alte probleme ale lumii. În fapt, orice nu te doboară, te face mai puternic. Că nimic nu contează mai mult decât să ai aproape pe cei dragi, să ştii să preţuieşti fiecare clipă alături de ei şi să spui mereu un MULŢUMESC Tătălui Ceresc, CEL care îţi dă toate acestea. Să învăţăm că în orice moment mai greu există şi un strop de bine. Că nu tot ce ne dorim este ceea ce ni se potriveşte. În spatele oricărei neîndepliniri – pe care o considerăm un adevărat EŞEC – stă în fapt puterea noastră de a o depăşi, de a deveni tot mai buni şi mai puternici.

De cele mai multe ori să ne gândim că nu problemele noastre sunt cele mai mari, ci există alţi oameni pentru care ziua de mâine este pusă sub semnul îndoielii. Că viaţa lor a ajuns să fie un şir de proteste în speranţa că vor reuşi să schimbe ceva. Dar oare vor reuşi?

În definitiv, trebuie să ne bucurăm de tot ceea ce ne este dat şi să găsim mereu puterea necesară ca, indiferent de greutăţile vieţii, să mergem mai departe!

Precum spun cei de la U2 în piesa “Walk On”, care de altfel va fi şi piesa serii.

2 thoughts on “Keep walking …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s