Streetball la Bekecsaba

Posted on Updated on

Am ajuns ieri, pentru întâia dată la Bekecsaba, un oraş mic, cochet şi primitor, situat la circa 90 de km de Oradea. De cum intri în Ungaria, parcă intri într-o altă lume. Deşi ne despart teoretic câţiva kilometri, în fapt, ne despart ani lumină, fiindcă totul se întâmplă la alte dimensiuni peste graniţă.

Am participat ca spectator la un concurs de Streetball, astfel că pe parcursul a unei întregi străzi au fost montate nu mai puţin de 30 de coşuri de baschet, iar echipele formate din câte 3 oameni, luptau pentru a ajunge pe primul loc. Concursul a debutat la ora 10.00 – ora locală – şi s-a încheiat undeva după ora 15.00, timp în care am urmărit nu doar meciuri, ci şi momente de dans, diverse “scamatorii” şi multe concursuri. Personal, a fost o experienţă foarte interesantă şi am plecat cu o impresie foarte bună despre tot ce s-a întâmplat acolo.

Mă întrebam cum de un oraş cu o populaţie de 3 ori mai mică decât Oradea poate organiza astfel de concursuri, având de altfel şi sponsori precum Adidas, şi la noi nu se întâmpla asta? Sunt convinsă că foarte mulţi pasionaţi ai acestui sport şi-ar dori să-şi etaleze talentele la astfel de manifestări. Mai mult decât atât, frapant a fost faptul că organizatorii au pus la dispoziţie,  la discreţie, băuturi răcoritoare şi sandwichuri, pentru ca şederea tuturor să fie una cât mai plăcută.  

Şi parcă pentru a ne demonstra încă o dată că sunt mult în faţa noastră – în ceea ce priveşte gradul de civilizaţie – , la ora 16.00 (practic după o oră de la finalizarea concursului), locul în care s-a desfăşurat activitatea era curăţat complet ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Ca să nu mai spun de ospitalitatea şi modul ireporoşabil de a ne servi oriunde am fost. Totul a fost perfect.

În concluzie, un concurs de nota 10, cu o organizare de excepţie, într-un oraş curat şi frumos. Cu siguranţă că voi reveni, dacă voi mai avea prilejul. Până atunci, rămân amintirile, care într-adevăr sunt tare frumoase.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s