Posted in Relatari

Lecturi Urbane au ajuns în premieră la Oradea

Lecturi Urbane Oradea au avut loc, pentru întâia dată în oraşul nostru, vineri, 30 iulie, de la ora 18.00 în Parcul Magnoliei, situat pe strada Transilvaniei, în cartierul Rogerius. Timp de o oră s-au adunat peste 100 de oameni, care şi-au însuşit din cărţile pe care le-au distribuit organizatorii chiar din biblioteca proprie (peste 100 adunate atât de la ei, cât şi de la cei veniţi la faţa locului). De la manuale de limba română sau franceză şi până la poveşti nemuritoare, romane poliţiste sau de dragoste, toate acestea au fost accesibile pentru oamenii, care s-au arătat profund impresionaţi de întreaga acţiune, considerând că astfel de evenimente ar trebuie să se desfăşoare mult mai des. 

sursă foto: www.bihorstiri.ro

Promitem că data viitoare vom aduce şi mai multe cărţi, ba mai mult îi îndemnăm pe orădeni, să doneze chiar şi ei cărţi, aşa cum s-a întâmplat şi în decursul întregii manifestări, şi pe care le vom oferi, mai departe, pasionaţilor de literatură. Ne propunem ca această iniţiativă să devină o tradiţie şi să avem parte, cel puţin trimestrial, de astfel de manifestări, în ideea de a promova lectura în spaţii mai mult sau mai puţin convenţionale. În plus, avem dorinţa de a atrage cât mai multe biblioteci şi edituri din Oradea, care sunt dispuse să ni se alăture în acest demers pentru a dona la rândul lor cărţi în favoarea menţinerii spiritului acestei activităţi exclusiv culturale.

 Despre Lecturi Urbane

Lecturi Urbane este un proiect de implicare socială ce are drept obiectiv principal încurajarea lecturii în spaţiile publice şi crearea unui nou model de a contribui la binele comunităţii. Credem că România se poate transforma prin lectură şi vom face toate eforturile în lungul maraton Lecturi Urbane pentru a creşte numărul celor care citesc şi a trezi interesul pentru carte în rândul tinerilor. Lecturi Urbane este un proiect de implicare socială ce are drept obiectiv principal încurajarea lecturii în spaţiile publice şi crearea unui nou model de a contribui la binele comunităţii.

 Contact

Mai multe detalii puteţi găsi şi accesând site-ul: http://oradea.orasulciteste.ro/. Cei interesaţi ne pot scrie şi pe adresa de email oradea@orasulciteste.ro.

6 thoughts on “Lecturi Urbane au ajuns în premieră la Oradea

  1. Felicitari Alina pentru initiativa! Imi place foarte mult ca ai deschis acest trand, Ieri am iesit si eu in parc sa citesc, a fost foarte placut, nu am mai facut-o de mult timp. Apoi partea cu donatiile de carti este si acesta un gest bine venit!
    Mult succes in continuare si daca ai nevoie de ajutor, iti stau la dispozitie in limita timpului! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s