Posted in Zile si nopti

Ţinuturi de basm la doar câţiva paşi de noi

[articol publicat în revista Zile şi Nopţi, săptămâna 20 august – 2 septembrie]

La doar câţiva kilometri de Oradea, se află nişte locuri de vis ce merită exploatate

Încet-încet, vara îşi ia rămas bun de la noi. Cu toate acestea, puţinele zile rămase din anotimpul estival trebuie să fie exploatate la maxim. Opţiuni ar fi pentru petrecerea timpului liber şi dacă v-aţi săturat de toate oportuniţătile oferite de oraşul de pe malul Crişului Repede, de această dată vă prezentăm trei dintre cele mai frumoase locaţii aflate în apropierea Oradiei, locuri minunate, înconjurate de verdeaţă şi multă apă. Este vorba de Complexul turistic Camelor, de Hanul Pescarilor şi Motelul Millenium.

Complexul turistic şi de agrement „Camelot”

Situat în Husasău de Criş, Complexul turistic şi de agrement „Camelot” este o insulă de verdeaţă şi linişte pusă la dispoziţia tuturor împătimiţilor de pescuit, dar şi a amatorilor de distracţie. Cele peste 1,7 hectare de luciu de apă au fost recent repopulate cu peste 1000 de exemplare de crap, ce pot fi „prinşi” în fiecare după amiază din cursul săptămânii, cu excepţia zilei de luni, respectiv, în weekend. Lacul  este situat la doar 10 km de Oradea, la ieşirea din Oşorhei spre Fughiu, pe E60 Oradea-Cluj .Pe malul lacului, există amenajate locuri de prăjit cu grill şi filigorie pentru 8-10 persoane unde turiştii se pot relaxa alături de familie şi prieteni.

În plus, pensiunea Camelot pune la dispoziţie 13 camere cu pat matrimonial, având baie proprie, TV, cablu şi balcon cu vedere la lac. Cazarea include mic dejun, piscină şi o reducere de 50% la pescuit. De asemenea, restaurantul, cu o capacitate de 300 de persoane, vă oferă diferite sortimente de mâncăruri tradiţionale şi specialităţi de peşte, precum şi posibilitatea de a organiza diferite evenimente precum: nunţi, botezuri, banchete sau petreceri private. Restaurantul deţine o terasă, pe malul lacului, cu multă verdeaţă şi flori, având o capacitate de 80 de locuri.

Totodată, pensiunea este dotată cu o piscină încălzită cu panouri solare, pe malul lacului, înconjurată de multă verdeaţă. Alăturat piscinei este amenajat un loc de joacă pentru copii. La barul de la piscină, puteţi servi diferite sortimente de băuturi, cocktailuri şi îngheţată. Mai multe detalii se pot găsi şi pe http://www.hancamelot.ro/index.html.

Hanul Pescarilor, o oază de linişte şi frumuseţe

Construit în anul 2006, Hanul Pescarilor se întinde pe o suprafaţă de 12 hectare, amenajat în stilul rustic şi extrem de primitor. Pentru a marca minunăţia locului, a fost amenajat lacul din jurul hanului care se întinde pe o suprafaţă de 8 hectare, în jurul căruia veţi găsi pontoane special amenajate pentru pescuit. Hanul Pescarilor este dispus cu 42 de pontoane amenajate şi acoperite cu stuf, pentru a oferi cât mai mult spaţiu celor ce practică acest sport. Pontoanele de la Hanul Pescarilor pot fi închiriate în cursul săptămânii cu 25 RON sau în weekend cu 50 RON, putând fi închiriate de două persoane odată, în intervalul orar 06:00 – 21:00. Lacul are diferite specii de peşte, precum: crap, ştiucă, caras, somn, şalău, fitofag sau babusca. Cei ce închiriază un ponton de unul singur, pot duce acasa pana la 3 Kg. de crap sau 5 Kg. de caras. De asemenea există un teren de fotbal amenajat cu nocturnă, vestiare, duşuri şi saună, precum şi un foişor.

Baza de manej este, de asemenea, accesibilă pentru a urma cursuri de călărie sau pentru o simplă plimbare cu unul dintre cei 8 cai de rasă. Caleaşca trasă de cei doi frizani vă vor purta prin împrejurimile Oradiei.

Hanul Pescarilor poate reprezenta o alegere foarte bună pentru organizarea nunţii. Serviciile oferit includ şi cazarea proaspeţilor miri într-unul din apartamentele de lux puse la dispoziţie.

În consecinţă, la Hanul Pescarilor, vă puteţi bucura în linişte şi de servicii oferite de personalul calificat care vă întâmpină cu căldură şi voie bună. Detalii complete şi pe http://www.hanulpescarilor.ro.

Motel Restaurant-Millenium, pentru clipe de relaxare

Situat pe drumul European E671, între Oradea şi Arad, la 3 km de Salonta, Motel-Restaurant Millenium este un loc de odihnă, recreere şi distracţii, asta pentru cei care tranzitează aceste locuri, cât şi pentru cei care îşi petrec aici concediul sau weekendul. Millenium este şi un loc de agrement, dispunând de locuri de joacă pentru copii, lac artificial unde poate fi practicat pescuitul sportiv, un loc amenajat pentru barbeque, şi piscină atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

În plus, puteţi alege din cele 24 de camere oferite. Există apartamente, camere matrimoniale, camere cu două paturi şi single-uri, în total pentru 55 persoane. Acestora li se alătura şi piscina pentru copii şi adulţi, unde vă puteţi răcori şi relaxa şi unde se pot organiza diverse petreceri şi cocktail-uri. Complexul Millenium are amenajat un loc special pentru iubitorii sportului: teren de fotbal şi beach-volley. Pe lângă acestea, restaurantul Millenium vă îmbie cu un bogat meniu românesc şi slovac. Restaurantul este deschis non-stop şi dispune de 126 locuri. Mai multe informaţii se pot găsi accesând pagina web: http://www.motelmilenium.ro/

Vă dorim să vă bucuraţi din plin de aceste ţinuturi de vis!

2 thoughts on “Ţinuturi de basm la doar câţiva paşi de noi

  1. Am fost la Camelot vara aceasta…e un loc placut…servirea e ok…doar la partea de feluri de mancare stateau cam slab…eu am mancat niste paste care sincer cred ca le faceam eu mai bune.
    Am fost si la Millenium…e un loc foarte dragut pentru o dupa masa de weekend cu familia.
    Preferatul meu pentru vara aceasta a fost Hanul Pescarilor. Cred ca am fost in aproape fiecare weekend la piscina sau macar la un desert.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s