A venit, a venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva …

Posted on

[articol publicat în revista Zile şi Nopţi, săptămâna 17 septembrie – 1 octombrie 2010]

Sau mai bine să ne bucurăm de zile şi nopţi de toamnă în Oradea

Mi-e greu să cred că a venit iar toamnă. Mereu m-a speriat acest anotimp, iar în trecut, debutul toamnei era marcat de începutul şcolii. Pe de altă parte, reîntoarcea la şcoala implica revederea cu colegii şi prietenii de şcoală, ceea ce era un moment inegalabil. Chiar şi cu această mică bucurie, eram totuşi trişti, întrucât fiecare an nou ne ducea tot mai aproape de viaţa de după şcoală, fapt ce ne făcea să ne punem multe semne de întrebare: „Oare cum va fi atunci?”. Zilele au trecut, anii la fel şi ei, până când am fost puşi în faţa faptului. Nu mai erau vacanţe lungi, nu mai erau zile când, din diverse motive, ne făceam nevăzuţi de la vreo oră plictisitoare. Tot ce îmi închipuisem până atunci era diferit de ceea ce se întâmpla în realitate.

Toamna aduce mereu schimbări şi de multe ori ne ia pe nepregătite. Tot ea este cea care ne transformă şi în nişte nostalgici incurabili. În definitiv, toamna ne apropie tot mai mult de finalul de an, moment în care ne pregătim să facem un nou bilanţ.

Acum, serile calde de vară sunt înlocuite de seri răcoroase, şi parcă cheful de a mai ieşi pe undeva scade treptat până la următorul sezon estival. Mai mult, toamna îmi aminteşte de versurile piesei „Emoţii” ce îi aparţine lui Nicu Alifantis „A venit, a venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva …”.

Departe însă de tot ceea ce înseamnă reflecţie şi nostalgie, stă în fapt începutul unui nou anotimp şi după cum spuneam, pregătirea de schimbare. În numărul precedent, referindu-mă tot la toamnă, am identificat cele mai importante festivaluri de care Oradea va avea parte în perioada imediat următoare. Aşa cum este de aşteptat „Toamna Orădeană” îşi face simţită prezenţa, an de an, la începutul lunii septembrie, încheindu-se pe 12 octombrie, o dată cu sărbătorirea Zilei Oraşului Oradea. În ediţia curentă, aflăm despre alte două evenimente, cel puţin la fel de interesante, ce fac parte din acest festival, şi nu numai, şi care se vor desfăşura foarte curând.

Fashion Week la Lotus Center

Lotus Fashion Week vă va prezenta cele mai noi colecţii ale toamnei create de designeri de renume. Evenimentul se va desfăşura zilnic în cadrul Lotus Center, pe tot parcursul perioadei 20 – 26 septembrie 2010, iar responsabilii de această manifestare  promit că vom fi răsfăţaţi din plin. Cat Walk, Couture sau Glamorous vor fi cuvintele de bază în acele zile.

TOP EXPO 2010

Un alt eveniment ce nu trebuie ratat este TOP EXPO 2010. TOP PRESS, principalul organizator al evenimentului cu acest titlu, consideră că acesta este cel mai complex eveniment din seria târgurilor şi expoziţiilor organizate în 2009 şi 2010, fiind în acest moment singurul organizator de pe piaţa locală. Târgul se va desfăşura în perioada 24 – 26 septembrie 2010, în incinta Sălii Sporturilor „Antonio Alexe” din Oradea. În plus, la exterior, pe platoul dinspre Casa Tineretului, vor fi amplasate terase-restaurant pentru publicul vizitator, respectiv o scenă în scopul desfăşurării de evenimente conexe, concursuri cu premii şi momente artistice.

Aşadar, după succesul unor manifestări precum TOP AUTO – expoziţie auto (octombrie 2009 şi iunie 2010), TOP EVENTS – târg horeca şi săli de nunţi (noimebire 2009) şi TOP TRAVEL – târg de turism (aprilie 2010), urmează TOP EXPO, ce constă într-un târg general de bunuri de larg consum, cu participare naţională şi internaţională.

„TOP EXPO a fost gândit în ideea susţinerii mediului de afaceri şi îşi propune creşterea segmentului de vânzări, dezvoltarea unor parteneriate durabile (pe plan intern şi internaţional), precum şi sustinerea şi comunicarea în piaţă a brand-urilor participante. TOP EXPO 2010 este cel mai amplu proiect pe care îl dezvoltăm pentru că reuneşte în acelaşi eveniment diverse domenii precum: construcţii, amenajări interioare şi exterioare, ambient şi design, mobilă, imobiliare, automoturisme, autoutilitare, utilaje, îmbrăcăminte, produse alimentare sau servicii. Târgul va fi gândit pe zone, în funcţie de domeniul expus (exemplu: zona food, zona imobiliare, zona îmbrăcăminte/încălţăminte, zona construcţii sau zona mobilă)”, după cum susţin organizatorii.

Expoziţia este deschisă pe parcursul a trei zile, astfel: în prima zi, vineri, 24 septembrie în intervalul orar 09.00 – 20.00 în exterior şi 12.00 – 20.00 pentru interior, cu deschiderea oficială de la ora 12.00. La sfârşit de săptămână, accesul vizitatorilor se va face după cum urmează: sâmbătă, 25 septembrie, între orele 09.00 – 20.00 şi duminică, 26 septembrie, între 09.00 – 18.00.

… şi alte multe promoţii în tot oraşul

Şi să nu uităm să profităm de reducerile din magazine (ce nu vor mai ţine prea mult) sau de distracţiile, pe care ni le oferă localurile şi cluburile din Oradea, chiar la început de toamnă. Bali Club, Chanson, Yellow Submarine, Living Room sunt doar câteva din ele.

Eu aştept cu nerăbdare Toamna Orădeană şi toate manifestările pe care le aduce cu ea. Şi sunt multe! În fond, parcă toamnă nu mai e atât de neprietenoasă, nu e aşa?

 Ascultaţi tumultul oraşului şi bucuraţi-vă de Zile şi Nopţi încântătoare de toamnă orădeană.

Advertisements

3 thoughts on “A venit, a venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva …

  Concurs 50$ Bloguri said:
  22 September 2010 at 18:23

  Te asteptam sa intri si tu in concursul nostru unde poti castiga premii in bani!

  hai si tu

  Alex said:
  24 September 2010 at 09:12

  Te rog schimba link-ul de la Tobinal. Tobinal l-am oprit de vreun an… am alte planuri pentru el… candva! 🙂

  Pune in loc, daca vrei, http://alexandrumang.spaces.live.com/blog/

  Merci!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s