Curcanul la cuptor

Posted on

[articol publicat în revista Zile şi Nopţi Oradea, săptămâna 27 noiembrie – 9 decembrie 2010]

Pentru zile de sărbătoare de Crăciun

 Crăciunul este un prilej de sărbătoare şi, în general, pentru noi, românii, un motiv de păstrare a tradiţiilor. Suntem obişnuiţi cu specialităţi culinare dintre cele clasice şi pe cât posibil evităm să încercăm să pregătim şi alte preparate.

Cu toate acestea, recomandarea noastră este să vă încumetaţi să încercaţi curcanul la cuptor. Acesta poate fi preparat după diverse reţete, şi împărţit în zilelele de sărbătoare cu cei dragi. Fie că este gătit la cuptor cu ingrediente simple sau cu diverse umpluturi care să-l facă mai fraged şi să îi evidenţieze gustul picant şi fraged al cărnii de curcan, această specialitate trebuie încercată fără îndoială.

Există diverse reţete de a-l prepara, dar important este să avem câteva ingrediente de bază precum maghiranul, rozmarin, salvie, ţelină, ceapă, dar şi un măr, pentru a-i conferi o aromă specială. 

Curcanul este nu doar o carne mai uşoară decât cea de porc, dar este şi mai gustoasă şi poate fi la îndemâna oricui. Vă recomandăm cu drag să încercaţi şi acest preparat, dar şi altele, dintre cele mai exotice, şi vă dorim poftă bună alături de cele mai frumoase urări de Crăciun!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s