Vine vara, bine ne pare

Posted on

[articol publicat în revista Zile şi Nopţi Oradea, săptămâna 13 mai – 26 mai 2011] 

Anotimpul estival aduce o mulţime de activităţi de petrecere a timpului liber

Ne mai despart doar câteva zile de mult aşteptatul sezon estival. Chiar dacă vremea a fost, în ultima perioadă, destul de capricioasă, se anunţă, totuşi, o vară caldă în care vom putea să profităm de timpul frumos. Mai cu seamă vom şti să ne bucurăm, mai mult ca oricând, de tot ce ne oferă întreaga natură. Cu puţin noroc, avem parte de oportunităţi care mai de care mai îndrăzneţe şi atrăgătoare, motiv pentru care va trebui să medităm de două ori înainte de a alege varianta care ni se potriveşte cel mai tare. De la piscine elegante, la ştranduri cu apă termală şi până la locuri parcă răpite din tărâmuri de basm, toate acestea vin să întregească oferta care ni se pune la dispoziţie. Şi, după multe zile în care am avut parte de tot felul de festivaluri şi concerte, este vremea pentru o binemeritată pauză. Undeva la aer liber, cât mai departe de agitaţia oraşului, într-un han, într-o piscină sau chiar într-o staţiune, poate.

Vreme bună de ieşit în aer liber, la Camelot

Unul dintre cele mai încântătoare locuri în apropiere de Oradea, este Hanul Camelot. Situat în Husasău de Criş, Complexul turistic şi de agrement „Camelot” este o insulă de verdeaţă şi linişte pusă la dispoziţia tuturor împătimiţilor de pescuit, dar şi a amatorilor de distracţie.

sursă foto: http://www.proenerg.ro/news/2010_08/cikk0.htm

Cele peste 1,7 hectare de luciu de apă au fost recent repopulate cu peste 1000 de exemplare de crap, ce pot fi „prinşi” în fiecare după amiază din cursul săptămânii, cu excepţia zilei de luni, respectiv, în weekend. Lacul este situat la doar 10 km de Oradea, la ieşirea din Oşorhei spre Fughiu, pe E60 Oradea-Cluj. Pe malul lacului, există amenajate locuri de prăjit cu grill şi filigorie pentru 8-10 persoane unde turiştii se pot relaxa alături de familie şi prieteni. În plus, pensiunea Camelot pune la dispoziţie 13 camere cu pat matrimonial, având baie proprie, TV, cablu şi balcon cu vedere la lac. Cazarea include mic dejun, piscină şi o reducere de 50% la pescuit. De asemenea, restaurantul, cu o capacitate de 300 de persoane, vă oferă diferite sortimente de mâncăruri tradiţionale şi specialităţi de peşte, precum şi posibilitatea de a organiza diferite evenimente precum: nunţi, botezuri, banchete sau petreceri private. Restaurantul deţine o terasă, pe malul lacului, cu multă verdeaţă şi flori, având o capacitate de 80 de locuri. Totodată, pensiunea este dotată cu o piscină încălzită cu panouri solare, pe malul lacului, înconjurată de multă verdeaţă. Alăturat piscinei este amenajat un loc de joacă pentru copii. La barul de la piscină, puteţi servi diferite sortimente de băuturi, cocktailuri şi îngheţată.

De la un han la altul

Continunând pe linia recomandărilor, urmează Hanul Pescarilor, o oază de linişte şi frumuseţe. Construit în anul 2006, Hanul Pescarilor se întinde pe o suprafaţă de 12 hectare, amenajat în stilul rustic şi extrem de primitor. Pentru a marca minunăţia locului, a fost amenajat lacul din jurul hanului care se întinde pe o suprafaţă de 8 hectare, în jurul căruia veţi găsi pontoane special amenajate pentru pescuit. Hanul Pescarilor este dispus cu 42 de pontoane amenajate şi acoperite cu stuf, pentru a oferi cât mai mult spaţiu celor ce practică acest sport. Pontoanele de la Hanul Pescarilor pot fi închiriate în cursul săptămânii cu 25 RON sau în weekend cu 50 RON, putând fi închiriate de două persoane odată, în intervalul orar 06:00 – 21:00. Lacul are diferite specii de peşte, precum: crap, ştiucă, caras, somn, şalău, fitofag sau babusca. Cei ce închiriază un ponton de unul singur, pot duce acasa pana la 3 Kg. de crap sau 5 Kg. de caras. De asemenea există un teren de fotbal amenajat cu nocturnă, vestiare, duşuri şi saună, precum şi un foişor. Baza de manej este, de asemenea, accesibilă pentru a urma cursuri de călărie sau pentru o simplă plimbare cu unul dintre cei 8 cai de rasă. Caleaşca trasă de cei doi frizani vă vor purta prin împrejurimile Oradiei. Hanul Pescarilor poate reprezenta o alegere foarte bună pentru organizarea nunţii. Serviciile oferit includ şi cazarea proaspeţilor miri într-unul din apartamentele de lux puse la dispoziţie. În consecinţă, la Hanul Pescarilor, vă puteţi bucura în linişte şi de servicii oferite de personalul calificat care vă întâmpină cu căldură şi voie bună.

… dintr-o staţiune în alta

Toate ca toate, poposind de la un han la altul, poate că nici acestea nu sunt îndeajuns, şi atunci cu siguranţă că o plimbare în staţiunile Băile Felix sau Băile 1 Mai, sau câteva clipe de relaxare în piscinile sau ştrandurile special amenajate, vor fi o delectare reală. Însă nici o gustare la restaurantul Papp din Paleu, pe malul unui lac nu ar fi deloc o idee rea. În fapt, sunt atât de multe locuri fascinante de văzut şi de vizitat în apropierea oraşului nostru, încât doar timp liber să avem să le putem cuprinde pe toate. Dar cel mai mult contează că vine vara şi vai ce bine ne pare. Acestea fiind spuse, în cele din urmă, anotimpul festival să vă prindă cu adevărat plin de voioşi, de chef de ieşit în aer liber, cu multe zile şi nopţi de vis!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s