Posted in Zile si nopti

Oare care e secretul unei seri perfecte în Oradea?

[articol publicat în revista Zile şi Nopţi Oradea, săptămâna 3 – 16 februarie 2012]

Variante pentru o seară de … repetat

De cele mai multe ori, începutul unui week-end aduce şi multe semne de întrebare: „Oare cum îmi voi petrece sfârşitul de săptămână?”. Implicit, acesteia i se alătură şi gândul „Cum ar fi seara perfectă?”. Probabil că nu există o reţetă ideală, dar în mod sigur există câteva posibilităţi pentru a transformă o seară, în aparenţă banală, de weekend, într-una de repetat.

Ultimii ani au conferit Oradiei multe posibilităţi de petrecere a timpului liber sau a serilor de final de săptămână. Apariţia unor localuri, restaurante, ceainării, cafenele sau cubluri au deschis apetitul orădenilor pentru ieşitul în lume. Numaidecât, numărul acestora a crescut în mod surprinzător de la un an la altul. Unele au reuşit să se menţină, devenind deja de renume în urbea noastră, pe când altele … mai puţin. Astăzi, centrul este gazda unor localuri chic, a unor restaurante cu specific variat, a unor cluburi îndrăzneţe şi primitoare. Şi totuşi, unde?

Lords, forever young

Atunci când ţi-e dor de muzica anilor ’80 şi ’90, când vrei din tot sufletul să ieşi din cotidian, o alegere faină este Lords. De 11 ani, el ne găzduieşte an de an, deosebindu-se prin muzică, atmosferă şi căldura cu care eşti primit, indiferent de vârstă. The Best Music in Town, sloganul clubului nu este ales în mod aleator, ci spune totul despre muzica pe care o puteţi asculta aici: dance, rock, blues şi multe altele.

Blue Monday, live music tradition since 1996

În acelaşi ton, oldies but goldies, a rămas şi Blue Monday. Noua locaţie a fost deschisă în 2005 sub Pasaj, însă prima şi-a făcut apariţia în 1996 pe str. Roman Ciorogariu. Blue Monday este menit să îmbogăţească cultura muzicală a oraşului prin bine-cunoscutele sesiuni de “jam” şi jazz. Muzica oferită este una extrem de variată şi la fel ca şi concertele organizate aici: AG Weinberger, Sarmalele Reci, Direcţia 5, Kumm, Trupa Veche, Kim, Fist, Hotel FM, Blackbeers, Tom Ross & the Elefants.

Columbus, de 6 ani

Printre cele mai longevive localuri de sub Pasajul Vulturul Negru se află Columbus, care de curând a împlinit 6 ani de existenţă, eveniment marcat, în mod festiv, aşa cum ne-au obişnuit deja. Localul s-a remarcat pentru întâia dată ca o cafenea diferită, un loc care, datorită tematicii şi, mai cu seamă datorită  finisajelor interioare, recreau cu fidelitate atmosfera unei corăbii clasice de lemn.  Odată cu trecerea timpului, petrecerile din  week-end au ajuns la fel de cunoscute şi apreciate de orădeni. Şi asta graţie şi suitei de evenimente tematice interesante organizate în timp. Oriunde v-aţi aşeza, echipajul corabiei va fi mereu la dispoziţia dumneavoastră, asigurându-vă că experienţa de la bord va fi atât de încântătoare încât vă veţi dori să reveniţi mereu.  .

Pe urmele submarinului galben

Dacă este să rămânem tot pe (sau sub) „ape”, o locaţie interesantă este şi Yellow Submarine. 

Totul a început cu nişte coordonate GPS afişate pe internet. A continuat apoi cu sunetul unui sonor emis la radio. În final, a aparut şi numele: Yellow Submarine. Situat pe strada Vasile Alecsandri, localul amenajat în specificul unui submarin se descrie prin: hublourile care ascund ecrane unde sunt afişate informatii despre viitoarele evenimente organizate, corpurile de iluminat, rafturile şi, desigur, torpila ancorată de tavan, accentuând astfel senzaţia tematică recreată în interior. Deşi în această vară va celebra 2 ani de existenţă, în istoria submarinului se înscriu evenimente diverse şi mulţi DJ de seamă: Emil Lassaria, Dj Optick, Dj Yaang, Şuie Paparude sunt doar câţiva dintre ei.

Heat, premiat în topul celor mai tari cluburi

În ton cu muzica de azi, a rămas şi va râmâne Heat Club, deschis în urmă cu 11 ani, pe vremea când în Oradea existau foarte puţine cluburi care promovau muzica house. Heat oferă o experienţă electrizantă încă de la intrare cu un design super modern ce aduce cu cluburile din afară. Atmosfera este întreţinută de proiectoare, lumini, muzică house şi Dj renumiţi atât autohtoni cât şi înternaţionali printre care se numără DJ Pagal, Rosario, Optick, Raresh, Rhadoo, Raoul, Pedro, Livio, Desyn Masiello, Lemon 8, Tom Stephan, Jimmy van M, Kasey Taylor, Moshic, Chris Fortier, Tommyboy, Sterbinszky, etc. Localul a ocupat locul 30 în topul celor mai tari cluburi din ţară la premiile Nights.ro.

Bali sau minunea Asiei, via Oradea

Un club cu vechime şi renume pe scena entertainmentului din Oradea, Bali Club îşi oferă serviciile orădeniilor încă din 2005. Orădenii i-au putut vedea şi asculta aici pe: Direcţia 5, DJ Project, Crush şi Alexandra Ungureanu, dar şi DJ precum: Adrian Eftimie, Livio, Vali Bărbulesu, Optik, Audiofly, Sonique sau Azzido da Basse.!

Avenue,  new in town

Şi din categoria NEW IN TOWN îl găsim pe Avenue Club, deschis la finalul anului trecut.  Situat pe strada Vasile Alecsandri, cu un design minimalist, Avenue este decorat cu lumini fluorescente şi globuri de discotecă, amintind astfel de stilul cluburilor din străinătate.

Acesta sunt doar câteva opţiuni. Alegerea stă întotdeauna la voi. Carevasăzică, chiar e loc de seri perfecte de weekend. Distracţie frumoasă!

2 thoughts on “Oare care e secretul unei seri perfecte în Oradea?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s