Veselia şi-a făcut prieteni şi la Oradea

Posted on

[articol publicat în revista Zile şi Nopţi Oradea, săptămâna 22 iunie – 5 iulie 2012]
Prietenii Veseliei şi în oraşul de pe Crişul Repede

Dacă vara înseamnă soare, apă, căldură, atunci înseamnă şi veselie. Oradea nu este doar o Capitala Verde a României, ci este şi locul unde cuvântul veselie îşi face încet, dar sigur, un loc călduţ printre locuitorii urbei. Şi asta pentru că de curând, un centru cu numele de Prietenii Veseliei s-a deschis în oraşul nostru.

Prietenii Veseliei la Oradea

Prietenii Veseliei şi-au început activitatea, în Oradea, în urmă cu un an de zile, pe atunci drept animatori la evenimente, prin interpretarea de personaje de basm şi personaje Disney, precum şi ursitoare la botez.

Dar mai mult decât atât, de foarte puţin timp, şi mai exact pe 19 iunie, anul acesta, a avut loc lansarea sediului Prietenii Veseliei, un centru educaţional şi de formare, ateliere de creativitate pentru copii şi traininguri pentru adulţi. Prin acest eveniment, s-a dorit inaugurarea sediului Prietenii Veseliei, ce a fost înfiinţat prin programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către tinerii întreprinzători, şi are drept obiectiv de activitate furnizarea de servicii recreative şi distractive, activităţi de interpretare artistică, activităţi de servicii suport învăţământ, învăţământ în domeniul cultural şi recreaţional.

Prietenii Veseliei se pot caracteriza astfel: prin echipă, pentru că sunt un grup de peste 10 animatori, astfel încât pentru orice solicitare, ei vor găsi persoana potrivită la locul potrivi; prin interpretarea unui număr variat de personaje de basm şi din lumea Disney, iar copilul dumneavoastră poate să îşi aleagă eroii preferaţi din desenele animate pe care si-i doreşte la petrecerea lui; prin petrecerile tematice, care se adaptează preferinţelor copiiilor şi se bazează pe originalitate (ex: Hawaii party, Petrecerea Piraţilor etc.); prin ateliere de creaţie, pentru că organizează alături de copii şi ateliere de creaţie pentru dezvoltarea abilităţilor, făcându-le cunoştinţă cu lumea artelor, prin voluntariat, căci toţi animatorii sunt implicaţi şi în acţiuni de voluntariat, prilej cu care acumulează experienţă, dar şi fac fericiţi nişte copii nevoiaşi; prin petreceri în limbi străine: acolo unde este nevoie, animatorul poate comunica cu copiii în limbi precum maghiara, engleza, franceza sau germana; prin cei doi magicieni, alte căror trucuri de magie, doar de ei ştiute, îi ţin pe copii cu sufletul la gură.

Astfel, prin creativitate se stimulează dezvoltarea intelectuală (gândirea creativă, memoria, imaginaţia, atenţia, spiritul de observaţie), dezvoltarea psiho-emoţională (exprimarea emoţiilor, sentimentelor, trăirilor afective), psiho-socială (abilităţile de comunicare şi socializare şi relaţionare cu ceilalţi copii), ajutand copilul sa-şi îmbunătăţească imaginea de sine, precum şi să-şi manifeste Eu-l creativ. Aşadar, există mai multe ateliere, la care copii cu vârste între 2 şi 14 ani se pot înscrie: Atelierul “Strumful curios” – pentru copii cu vârsta între 2-4 ani, Atelierul “Picii ingeniosi”, pentru copii cu vârsta între 4-6 ani; Atelierul “Buburuzele vesele” pentru copii cu vârsta între 6-9 ani, respectiv Atelierul “Talente năzdrăvane”, pentru copii cu vârsta între 9-14 ani.

De asemenea, programele de cursuri si traininguri ale Prietenilor Veseliei vin atât în ajutorul părinţilor, cât şi al persoanelor care vor să-şi extindă din abilităţi sau să se perfecţioneze pe diverse planuri din viata lor. Traininguri precum: “Managementul timpului” şi “Tehnici de comunicare specifică relaţiei părinte-copil” sunt doar câteva dintre exemple. Cei care doresc să afle mai multe despre toate acestea pot accesa şi recentul site web, aflat la adresa: http://www.prieteniiveseliei.ro, precum şi pe platformele de Social Media.

Veselia, în centrul oraşului Oradea

Acestea nu sunt doar simple poveşti. Ei creează magia, acolo unde noi ne-o dorim, venind cu clipe de magie şi multe surprize. Ce frumos că veselia şi-a făcut prieteni la Oradea şi chiar există, undeva în centru oraşului. Trebuie doar să o găsim şi să o luăm cu noi pretutindeni. Fie că e vară sau alt anotimp, e zi sau noapte, purtată mereu, veselia aduce la rândul ei prieteni şi nu numai. Dar mai mult decât atât, veselia vine din lucrurile mărunte, dinăuntrul nostru şi este bine să o împărtăşim şi cu cei din jurul nostru.

Toate ca toate, dar ne bucurăm că şi-a făcut timp şi pentru a poposi pe urbea noastră dragă şi suntem veseli să o primim pentru oricât de mult.

Advertisements

One thought on “Veselia şi-a făcut prieteni şi la Oradea

    Ursitoare Botez Ploiesti Prahova said:
    2 August 2013 at 06:03

    Thanks for finally talking about >Veselia i-a fcut prieteni i la Oradea | EFEMERIDE <Loved it!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s