Posted in Oradea Toastmasters

Ce îşi doresc femeile?

[discurs Lecţia 3 – Get to the point – Toastmasters Oradea]

Am ales să vorbesc despre Ce anume îşi doresc femeile, cumva şi la un răspuns la discursul lui Ronald despre cum gândesc bărbaţii, dar şi pentru că mă apropiu cu paşi repezi de ziua mea de naştere, moment în care celebrez cei 28 de ani de existenţă, mai exact pe data de 24 iunie şi dacă tot este să vorbim despre ce îmi doresc …

Pentru că pentru mulţi bărbaţi este un mister ce îşi doresc femeile, iar cei mai mulţi trăiesc cu greşita impresie că femeile aleargă după bărbaţii cu bani şi cu voi încerca în cele câteva minute puse la dispoziţie, să punctez cele mai importante dorinţe ale femeilor.

 1. Conform unor studii se arată că există 8 dorinţe mari ale femeilor de care un bărbat trebuie să ţină cont atunci când vine vorba despre o relaţie (sau un început de relaţie):
 2. Să fie interesat de orice detaliu din viaţa noastră  – adică să ne pună cât mai multe întrebări şi să se arate cât mai interesaţi de trecutul, prezentul sau planurile noastre de viitor
 3. Să nu uite de evenimentele speciale – pentru a nu intra in conflict cu o femeie, să nu cumva să uite de aniversarea relaţiei, de Sfântul Valentin sau de ziua ei de naştere. Chiar şi o floare ne face fericite!
 4. Să ne arate în fiecare că suntem speciale:– să ne răsfeţe cu prajitura preferată, să ne surprindă cu mici atenţii sau să ne organizeze o cină romantică surpriză.
 5. Să ne spună zilnic “Te iubesc!” şi nu de „Ţin mult la tine”, pentru că femeile au nevoie de atenţie, de înţelegere şi de dragoste. Micile complimente ne aduc fericirea în fiecare zi.
 6. Să ne demonstreze că ne sunt alături, deşi nu suntem perfecte, să ne accepta micile imperfecţiuni, pentru că în fond nimeni nu e perfect. Orice om greşeşte, de aceea trebuie sa ne mai acorde o şansă, să ne fie alături atât la bine, dar mai ales la greu, acelea sunt momentele cele mai importante.
 7. Să ne arate că este mândru cu noi, atunci când ne scoate în oraş – să nu îi fie niciodata ruşine sa işi ţină partenera de mână pe stradă, sau atunci când iese cu un grup de prieteni în oraş. Pentru astfel de gesturi, îl vom aprecia mai mult!
 8. Să ne sprijine la fel de mult precum îl sprijim noi – Pentru că femeile sunt înţelegătoare, ştiu să asculte şi să ofere sfaturi, însă şi ele au nevoie de acelasi lucru din partea unui bărbat.
 9. Să înveţe să aprecieze lucrurile simple – să ne însoţească la cumpărături sau la o plimbare în parc, chiar şi după o zi cumplită la seviciu. Astfel va evita un conflict şi în acelaşi timp se va relaxa într-un mod plăcut după o zi grea. O femei îl va aprecia nespus.

Şi da, există nişte cuvinte sau expresii pe care le folosim şi care au altă semnificaţiedorinţe greu de îndeplinit şi totuşi sunt lucruri mărunte, care fac diferenţa, care o va face şi pe ea fericită, iar pe el apreciat. Femeile îşi doresc mai mult decât un bărbat cu bani, cu maşină ultimul răcnet, hainr de firmă sau bijuterii preţipase. Ele îşi doresc stabilitate şi multă iubire.

Iar pentru a încheia într-o notă mai comică, femeile au c\teva cuvinte şi expresii preferate, iată doar câteva exemple:

 • Vreau să rămânem prieteni, meriţi mai mult – Adică îi eşti drag, nu vrea să te piardă pentru că eşti o companie grozavă, dar nu vrea o relaţie cu tine
 • Bine – este o formă de a spune „Eşti un nesimţit, nu mă înţelegi, du-te de unde ai venit!”, dar ţi-o spune elegant
 • Da – înseamnă
 •  mereu DA
 • Nu – uneori înseamnă un DA categoric, dar spunând NU, te va face să insişti, iar nouă femeilor ne place să fim rugate
 • Nu ştiu – e
  aproape tot timpul DA; dar dacă ţi-ar spune DA din prima, unde ar mai fi misterul?

Cam aşa gândesc femeile şi acestea sunt lucrurile simple pe care ni le dorim. Reţineţi nu banii ne aduc fericirea, ci clipele în aparenţă simplă, dar minunate în esenţă.

Toate acestea mi le doresc şi eu pe 24 iunie. Şi desigur multă sănătate, că este cea mai bună decât toate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s